Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Vanochtend is bekendgemaakt dat Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 uitgesteld is “vanwege corona”. De game moet nu ergens in 2022 verschijnen.

Dat het uitgesteld is vanwege corona, betwijfelen we enigszins. En dan niet omdat we niet weten hoeveel invloed de pandemie heeft op de gamesindustrie, maar omdat er al zo ongelooflijk veel problemen zijn geweest rondom de ontwikkeling van de game. De game had oorspronkelijk al in oktober 2019 moeten verschijnen en is vervolgens meerdere keren uitgesteld. Afgelopen zomer is de Creative Director ook zonder waarschuwing ontslagen, naar eigen zeggen althans.

Daar komt bij kijken dat ontwikkelaar Creative Labs niet meer aan de game zal werken: Paradox Interactive geeft aan dat een andere studio het project zal gaan afronden. Paradox is een gigant in het Grand Strategy-genre, met games als Crusader Kings en Europa Universalis, maar hun expeditie naar het RPG-genre is voorlopig nog alleen maar drama. We betwijfelen of Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 ooit veel kwaliteit zal kunnen gaan bieden met alle gigantische problemen die het de afgelopen jaren heeft ondervonden.