Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond waardige lezers. Waar jullie ook ter wereld zijn, iedereen weet inmiddels dat we in Nederland nog een paar weken langer met een avondklok zitten. Gelukkig kunnen wij jullie in ieder geval vertellen dat er een hoop nieuwe aankondigingen zijn geweest voor Netflix en Amazon. Tegelijkertijd zitten we ook nog in de Pokémon 25-week, waarin we de 25ste verjaardag van Pokémon vieren en misschien ook, naast een mogelijk nieuw spel natuurlijk, mogen hopen op een Nederlandse releasedatum voor de nieuwe Pokémonfilm: Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle. Hoe dan ook, wij hebben voor jullie weer nieuwe trailers in: De filmreleases van week 9!

Coming 2 America

Het heeft meer dan dertig jaar moeten duren, maar eindelijk is er een vervolg op Coming To America. In deze film moet onze koning terug naar New York omdat blijkt dat hij een zoon heeft en graag een band met hem wil opbouwen. Eenmaal terug in Amerika beleeft hij weer genoeg avonturen!

 

Biggie: I Got a Story to Tell

Wederom komt Netflix met een nieuwe documentaire, dit keer over hiphop grootheid Notorious B.I.G. Deze documentaire belooft ons niet eerder vertoonde beelden te laten zien van Biggie, waarvan de meeste zijn gemaakt door zijn beste vriend. Netflix belooft je een nieuw perspectief te bieden, waarin je een nieuw beeld krijgt van de jong overleden rapper.

 

Moxie

Vivian gaat naar een middelbare school waar heel veel achter elkaars rug om wordt gepraat en er een zeer seksistische sfeer hangt. Op een dag komt ze thuis en graaft ze in het verleden van haar moeder. Haar moeder was rebels en was haar tijd voor: ze streed voor gelijkheid en vrijheid. Na dit te lezen raakt Vivian geïnspireerd en begint ze een anoniem tijdschrift: Moxie. In dit tijdschrift publiceert en schandeert zij mensen die seksistisch en beledigend zijn. Zo brengt ze langzaam een revolutie op gang in haar eigen middelbare school.

 

All Of Us

In deze bijzondere Belgische film volgen wij vier mensen die terminaal ziek zijn en te horen krijgen dat ze niet lang meer te leven hebben. Ze hebben allen hun eigen verhaal en vertellen die ook aan de kijker. Alle vier komen ze terecht bij een therapeute zonder ervaring. Wat volgt is dan ook momenten van hilariteit die worden afgewisseld met intens verdriet. Een ontroerende film.

 

Sentinelle

We sluiten af met een knaller en wat voor één! Na een traumatische missie genaamd “Sentinel”, keert Klara terug naar huis. Ze wilt graag haar oude leven weer oppakken en weer plezier beleven. Ze besluit om met haar zusje te gaan ‘clubben’ en ze drinken die avond er dan ook flink op los. De volgende ochtend blijkt dat haar zusje verkracht is en in het ziekenhuis ligt. Al snel vindt ze uit wie de dader is: de zoon van een vermogende oligarch. Wanneer de politie vervolgens niet in wilt grijpen, besluit Klara het maar zelf te doen. Ze is er tenslotte voor getraind.