Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Roller Champions lijkt in de kern best een leuk spel te worden, al waren er nog enige hobbels in de gesloten beta. Als de game een goede poetsbeurt krijgt en de nodige ondersteuning op gebied van matchmaking, dan lijkt het een blijvertje.

Sport-games blijven leuk en zijn de laatste jaren druk bezig om een positie in de eSports-scene te vinden, zo ook Rocket League en FIFA. Roller Champions probeert ook een plekje in deze lijst te bemachtigen met het competitieve element. Lees hier onze indruk van de gesloten beta.

Roller Champions

De kern van Roller Champions werkt vrij simpel, je moet in een ovale arena een bal in een doel gooien. Voordat het doel opengaat, moet je minimaal een ronde hebben gemaakt, waardoor tegenstanders de kans hebben de bal te onderscheppen. Maak je meer rondes, levert jouw doelpunt ook meer punten op, maar zo neem je natuurlijk meer risico want hoe langer jij de bal in bezit hebt, hoe groter de kans dat de tegenstander deze af kan pakken. Lukt het ze, dan ben je al je voortgang kwijt en begint het riedeltje opnieuw.

Dit zorgt voor de nodige spannende en spectaculaire momenten, want spelers beschikken over enkele vaardigheden om elkaar dwars te zitten. Met de bal kun je slechts springen en ontwijken, maar zonder bal kun je springen en beuken met meerdere variaties, waardoor de aanvallende partij genoeg kans krijgt om de bal terug te pakken. Zo is een gemiddeld potje een spannend spel van kat en muis waarbij je goed met je teamgenoten moet samenwerken om een maximale score te krijgen.

Zoals met elke moderne online game zijn er genoeg flitsende en kekke outfits te scoren waarbij je elk onderdeel van jouw personage kunt aanpassen zodat ze met brandende rolschaatsen, shirts vol glitter en ovenwanten met watermeloenen als handschoenen aan het spel deelnemen. Je kunt gedurende een seizoen wielen verdienen, de in-game valuta, om zo nieuw spul te verkrijgen. Een leuk idee, al zal je de aandacht meer op de bal hebben dan op de andere spelers, vanwege de hoge snelheid en behendigheid die benodigd is.

Roller Champions

Ondanks dat de basis van Roller Champions best tof is en regelmatig goed werkt, waren er tijdens de gesloten beta nog regelmatig enige hobbels waardoor ons speelplezier verpest werd. Zo waren er spelers die geen voortgang maakte qua rondes of constant de bal gaven aan de tegenpartij, waardoor solo spelen een hoge kans heeft op dit soort problematiek. Daarbij waren er ook bugs die ervoor zorgden dat ons personage niet meer kon springen, geen animaties had of andere problemen. Gelukkig was dit snel verholpen door een nieuwe match te starten of de gehele game opnieuw te starten, maar het kwam wel regelmatig voor.

Uiteindelijk kan Roller Champions best een competitieve sport-game worden, mits het voor release nog een poetsbeurt krijgt en een goede verdeling qua matchmaking plaats zal vinden. Ook zal je met vrienden moeten spelen om het maximale plezier te behalen. Toch biedt de game regelmatige spannende momenten met een simpele basis waardoor het makkelijk op is te pakken. Wij zijn erg benieuwd wat Ubisoft met de game zal doen, maar het lijkt erop dat dit nog best een toffe game kan worden.