Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op de Legendary Birds Raid Day – 28 februari 2021
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is vandaag zover, het is Legendary Birds Raid Day. Omdat er op andere plekken in de wereld al een Raid Day is geweest, weten we gelukkig al het één en ander, maar je kunt je sowieso goed voorbereiden op deze dag.

Raid-tijden:

Het is vandaag dus tijd voor een raid day met de legendary birds en de tijden zijn zoals we van vroeger gewend zijn. Dus niet extra lang zoals bijvoorbeeld tijdens Community Day, maar gewoon van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Raid-party:

Het zijn alle drie andere Pokémon en daarom plaatsen we zo snel mogelijk drie losse raid-guides. Hieronder vind je de linkjes zodra ze live staan:

Zorg voor bag-space

Je kunt ongeveer 30 raids doen in die drie uur en aangezien er shiny Legendary Birds te vangen zijn, zullen veel spelers hier zomaar voor gaan of er zelfs meer willen doen. Dat levert echter ook heel veel items op en kan dus problemen in je bag-space opleveren. Het advies is dus om vooraf alvast ruimte te maken. Dan kun je al die items kwijt en bijvoorbeeld ook nog steeds questjes pakken.

Sla pasjes in

Wat ook een ruimteprobleem kan opleveren zijn je raidpassen. Je krijgt er weliswaar vijf gewone en drie remote gratis, maar dat neemt niet weg dat je voldoende pasjes moet hebben. Zeker als je bag vol is, kun je geen nieuwe passen kopen.

Speciale aanvallen voor de Legendary Birds

Vandaag krijgen de drie vogels een exclusieve aanval. De drie aanvallen die ook eerder tijdens bijvoorbeeld de GO Tour: Kanto te krijgen waren als de vogels gevangen werden, zijn nu terug. Normaal kun je de aanvallen alleen leren met een Elite Charged TM.

Maak een route

Onze laatste tip is alvast een route te maken. Alleen door vooraf uit te zoeken welke gyms je wilt gaat doen kun je er maar liefst 30 of meer doen in de drie uur. Dat weten we ook uit eigen ervaring. En als je dus een route maakt en naar buiten gaat, hou je dan aan de regels. Je mag buiten maar met twee man samenkomen! Je mag wel met meerdere auto’s rondrijden. Houd sowieso anderhalve meter afstand natuurlijk als je elkaar toch buiten ziet!

Rocket-event!

Er is vandaag tegelijkertijd een Team GO Rocket-evenement, hier komen we later op terug, aangezien het in onze ogen een los evenement is.

Niet alleen fan van Pokémon, maar ook van LEGO? Word dan lid van onze LEGO-groep. Sinds kort hoor je wekelijks onze Podcast terug via onder andere Spotify en iTunes! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.