Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Nicobo-robotkat.

Als we het over huisdieren hebben dan denken we gauw aan honden en katten om verschillende redenen. Ze zijn eenvoudig te onderhouden, je kunt ermee spelen, je kunt ze dingen aanleren en kunnen een lege ruimte vullen als je bijvoorbeeld alleen woont. Er zijn ook veel mensen die graag een hond of kat als huisdier willen, maar helaas niet de mogelijkheid hebben omdat ze bijvoorbeeld allergisch zijn. Iemand met een kattenallergie zal niet gauw een kat in huis nemen ook al zouden ze dit graag willen. Voor deze mensen is de Nicobo mogelijk een uitkomst.

De Nicobo is een robotkat ontwikkeld door Panasonic en is een leuk alternatief voor een echte kat. De Nicobo is geen knuffel, maar is voorzien van enkele technische snufjes om enkele dingen van een kat te simuleren. Uiteraard is deze robotkat zacht net als een echte kat en zal ook reageren op aanrakingen. Ook is de kat in staat emoties te tonen en zelfs het baasje te negeren of juist commando’s op te volgen. De Nicobo-robotkat is middels de Japanse crowdfunding Makuake gelanceerd en was al vrij snel compleet uitverkocht in Japan. Of de kat ook naar Europa komt is helaas niet bekend.