Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. We zijn inmiddels al tien weken onderweg in 2021! Als je er over na gaat denken dan vliegt de tijd hard. Toevallig staat het thema “tijd” ook centraal in bijna alle films van deze week. Als mens draagt iedereen bagage uit het verleden mee. Sommigen komen dit nooit onder ogen, anderen hebben er al lang vrede mee gemaakt. Al die bagage zorgt er in ieder geval voor dat elk mens een uniek verhaal heeft. Dat is dan ook de boodschap van onze rubriek van deze week: vergis je niet in wat er voor verhaal kan zitten achter de mens. Kijk gauw naar de trailers in: de filmreleases van week 10!

The King Of Staten Island

Scott staat eigenlijk al jaren stil in zijn ontwikkeling. Sinds zijn vader is overleden is hij de weg kwijt en verdeelt hij zijn tijd tussen weed roken en slechte tattoos zetten. Wanneer zijn moeder echter een nieuwe vriend krijgt die ook een brandweerman is, wordt hij voor het eerst wakker geschud. Eigenlijk is hij nooit zijn eigen rouw goed onder ogen gekomen. Dus begint zijn rouwproces van vooraf aan en moet hij wennen aan de nieuwe man in het leven van zijn moeder. Hij beslists zelfs om bij de brandweer te gaan en zelf te proeven aan het werk. Rouwen duurt niet maar even…

 

The High Note

Margaret heeft maar één droom: Ze wil graag muziekproducer worden. Om die droom te verwezenlijken besluit ze een eerste stap zetten door de persoonlijke assistente van superster Grace Davis te worden. Voor Margaret is haar baan echter vervelend: ze moet alleen maar rottige klusjes doen en raakt daarbij langzaam overwerkt. Gelukkig heeft ze wel veel aan haar vrienden. Die houden haar op haar pad en wijzen haar maar op één ding: volg je droom. Op een dag besluit ze de stoute schoenen aan te trekken en stiekem wat muziek van Grace te mixen. Haar resultaat wordt door Grace gezien en gehoord. Hierdoor ontstaat er een band tussen de twee dames en krijgen we langzaam op een hele mooie manier twee verhalen mee: die van het meisje die haar droom van muziekproducer achterna probeert te gaan én die van een superster die na haar veertigste iets probeert wat bijna geen enkele ander na haar veertigste gelukt is: een nieuwe nummer één hit halen en haar leven weer wat meer kleur en vreugde geven.

 

Bombay Rose

In deze handgeschilderde animatiefilm komen twee mensen samen door liefde. In de bruisende stad Bombay zijn heel veel verschillende mensen te vinden, en ook voor ons stelletje geldt dat zij beiden van andere komaf zijn. Doordat hun religies en familietradities verschillen kunnen ze eigenlijk al niet bij elkaar zijn, maar ze hebben ook allebei een andere plicht te vervullen. De film geeft je een vertekend beeld van de werkelijkheid en wilt je laten geloven in de fantasie die deze voor je afspeelt.

 

The Block Island Sound

Rond de kust van Block Island hangt een bijzondere sfeer. Er is iets volledig mis, maar niemand kan precies duiden wat er aan de hand is. De vissen vertonen raar gedrag en het leven van de lokale mensen is volledig verstoord. Ook lokale visser Harry heeft hier last van. Velen lijken ook tekenen van geheugenverlies te vertonen, maar hoe kan dat? In deze paranormale thriller wordt je meegenomen op een bloedstollend spannende trip. Niemand weet wat er aan de hand is, waardoor je als kijker de paniek van Harry en de andere personages voelt.

 

Kağıttan Hayatlar

Mehmet is een vuilnisman die geld verdient met het verzamelen van papier. In zijn gemeenschap staat hij bekend om zijn grote hart omdat hij jongeren die op straat leven probeert te helpen. Voor Mehmet ontstaat er echter een nieuwe situatie als de 8-jarige Ali op zijn pad komt. Ali is alleen en op zoek naar zijn familie en een dak boven zijn hoofd. Mehmet besluit hem in huis te nemen en Ali te helpen om zijn familie te vinden. Tegelijkertijd brengt dit voor Mehmet ook traumatische jeugdherinneringen naar boven die hij opnieuw onder ogen zal moeten komen.