Doorgaan naar artikel
OnePlus 9-serie komt op 23 maart uit
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

OnePlus heeft vandaag met een officiële teaser bekendgemaakt dat het de OnePlus 9-serie op 23 maart lanceert. De nieuwe OnePlus-toestellen krijgen een cameramodule die in samenwerking met het bekende cameramerk Hasselblad is ontwikkeld.

Het Zweedse Hasselblad geldt onder fotografen doorgaans als hét merk als het op kwaliteit aankomt. Tijdens de maanlandingen in de jaren 60 en 70 namen astronauten bijvoorbeeld Hasselblad-camera’s mee om hun iconische foto’s mee te schieten. Deze referentie naar de maan komt ook in de promotieafbeeldingen voor de OnePlus 9 terug. Hoe de samenwerking tussen Hasselblad en OnePlus precies in de smartphone is terug te zien, is nog onbekend.

Voor zover bekend krijgt de OnePlus 9-serie weer een normale OnePlus 9 en een OnePlus 9 Pro-variant. De OnePlus 9 Pro krijgt waarschijnlijk weer een scherm met gebogen randen en een resolutie van 1440p. Beide toestellen hebben ook weer een 120Hz-display en 5G-ondersteuning. De OnePlus 9 Pro krijgt de mogelijkheid om 45Watt snel op te laden. Qua camera’s krijgen OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro waarschijnlijk een Sony IMX789 sensor met 12-bit RAW-ondersteuning.