Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. Bij het schrijven van dit artikel komen de verkiezingen er weer aan. In ons mooie Nederland mag iedere volwassene stemmen en zo zijn partij aan de macht helpen en dat kunnen we vanaf maandag doen. Vergeet dus niet volgende week te stemmen! In de rubriek van deze week is Netflix de enige leverancier en is het kiezen dus een stuk makkelijker. Zowel Amazon als Disney brengen deze week geen nieuwe films uit en verkiezen ouder materiaal. Hierdoor zullen we vandaag alleen Netflix-films bespreken in: de filmreleases van week 11!

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Zo’n twee jaar geleden kwam er in Amerika het nieuws naar buiten dat er massaal gesjoemeld werd met registratiepapieren voor de verschillende universiteiten in Amerika. Het verhaal was dat één man ervoor zorgde dat de kinderen van zijn cliënten op allerlei manieren alsnog in hoog aangeschreven universiteiten in Amerika terechtkwamen. Vele rijke Amerikaanse lui, waaronder een aantal bekende celebrities, maakten gebruik van de criminele handelswijze van deze man. In deze documentaire wordt het verhaal gedeeltelijk nagespeeld en krijgt de kijker zo mee hoe in 2019 eindelijk aan het licht kwam dat men jarenlang sjoemelde met inschrijvingen in Amerika.

 

 

Relic

In deze griezelige film komen drie generaties samen, nadat oma Edna plotseling verdwijnt. Eenmaal bij het ouderlijk huis aangekomen, blijkt dat Edna lijdt aan een speciale vorm van dementie. Wanneer ze dan ook plotseling weer terugkeert, wordt het mysterie rond haar persoon alleen maar groter. Al snel blijkt dat Edna bezeten is door een soort demon, maar de vraag is of ze hier nog wel van gered kan worden…

 

 

Tout Simplement Noir

In deze mockumentary volgen we Jean-Pascal, een quasi internet-celebrity die probeert om een Black Lives Matter protest te organiseren in Parijs. Hij vindt dat er weinig vertegenwoordiging is in de Franse maatschappij en dat alles op tv, in reclame of op andere mainstream media nauwelijks zwarte mensen getoond worden. Door een serie van sketches zien we verschillende situaties waaraan JP zich stoort in de maatschappij. Uiteindelijk wil hij degene zijn die daarin verandering gaat brengen en wil hij tevens proberen om de Martin Luther King van Frankrijk te worden.

 

 

Cabras Da Peste

De clowneske agent Bruceuilis, moet naar Sao Paulo als blijkt dat de mascotte van zijn dorp, Celestina de geit, ontvoerd is. Hier wordt hij gekoppeld aan een agent met een compleet andere persoonlijkheid. Zijn partner blijkt namelijk voor het eerst veldwerk te verrichten nadat hij jarenlang alleen maar achter een bureau heeft gezeten. Al snel blijkt de ontvoering van Celestina slechts een kleine spil in het grotere geheel en moeten onze twee agenten samenwerken om drugsbaronnen en andere criminelen achter tralies te krijgen. Dit zorgt ondertussen echter voor komische scènes omdat beiden een totaal andere kijk hebben op het vangen van boeven. Gaat het ze lukken?

 

 

Deadly Illusions

Mary Morrison is een auteur van meerdere bestsellers. Haar manier van werken is speciaal: ze heeft allerlei kleine ritueeltjes en neemt een compleet andere persoonlijkheid aan om goed tot schrijven te komen. Op een dag komt ze echter het meest voorkomende probleem van iedere auteur tegen: ze heeft een writer’s block. Ze besluit daarom een nanny in te huren die op haar tweeling kan letten zodat ze zelf meer kan schrijven. Dit lukt haar ook steeds beter, maar het heeft ook een keerzijde. Ze raakt langzaam zo bezeten van haar werk dat de grens tussen realiteit en haar verhaal vager en vager worden en ze uiteindelijk volledig de draad kwijt raakt…