Doorgaan naar artikel
Duitsland annuleert deel festivals, Wacken gaat vooralsnog door
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

In Duitsland zijn inmiddels zes grote festivals afgelast. Het gaat hierbij met name om de vroege festivals in juni. Onder de afgelaste namen zien we een aantal festivals waar we bij NWTV zeer naar uitkeken.

Zo hebben Rock am Ring en Rock Im Park laten weten dat deze dit jaar niet plaats kunnen vinden. Daarnaast waren er verder nog Hurricane Festival, Southside, Deichbrand en SonneMondSterne die tevens aangeven dit jaar te moeten overslaan.

In hun persverklaring laten Rock am Ring en Rock Im Park weten dat ze het betreuren wederom vanwege Covid-19 hun festivals af te moeten lasten. Ze realiseren zich hierbij dat hun festivals niet door kunnen gaan omdat het land zich in een “epidemische situatie van nationaal belang” bevindt.

Fans kunnen binnenkort dan ook hun kaartjes inruilen voor de 2022-editie of ervoor kiezen om hun geld online terug te vragen. Zo blijven er nu al weer minder festivals over waar we naar uit kunnen kijken.

Op dit moment kunnen we echter wel nog zeggen dat Wacken 2021 vooralsnog wel door lijkt te gaan. De organisatie achter Wacken Open Air liet dit al weten in een gezamelijke persverklaring met andere Duitse metalfestivals. Hierin gaven zij aan dat alle organisaties hun best doen om de festivals op de best mogelijke manier door te willen laten gaan. Voor hen is de zomer van 2021 nog niet verloren en dat geeft ons dan ook hoop!