Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Wind Catcher, de compacte windturbine
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Wind Catcher.

Vandaag de dag willen we allemaal steeds groener worden als we het bijvoorbeeld hebben over het opwekken van elektriciteit. De grote windmolens die op het land, maar ook in zee worden geplaatst, kunnen de wind die ze opvangen omzetten naar energie. Deze elektriciteit kan vervolgens weer worden gebruikt om huishoudens van stroom te voorzien. Ook op kleinere schaal wordt dit al steeds meer toegepast en daar is de Wind Catcher een goed voorbeeld van.

De Wind Catcher is namelijk een windturbine, maar dan een stuk compacter en lichter. Het geheel weegt ongeveer tien kilo en kan eenvoudig worden opgezet. Dit maakt de Wind Catcher ideaal voor op vakantie. De windturbine zal namelijk wind opvangen en deze omzetten naar elektriciteit zodat je bijvoorbeeld elektronica kunt opladen, maar ook elektrische fietsen en andere apparaten. De windturbine is voornamelijk ontwikkeld van gerecycled plastic, waardoor het allemaal erg goed is voor het milieu.

Het project was een groot succes op Kickstarter en had binnen de kortste tijd het streefbedrag bij elkaar. Voor ongeveer €1000,- kan je een exemplaar reserveren. Het is natuurlijk wel een uitgave, maar hiermee kan je wel je eigen stroom opwekken.