Doorgaan naar artikel
OnePlus 9-serie en OnePlus Watch gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

OnePlus heeft de OnePlus 9-serie gelanceerd tijdens een online evenement. Er zijn twee nieuwe premium toestellen uitgebracht, de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Een van de hoogtepunten van de nieuwe toestellen is de samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad, die een verbeterde foto- en videokwaliteit belooft. Naast de OnePlus 9-serie werd ook de eerste smartwatch van OnePlus uit de doeken gedaan.

De OnePlus 9 Pro is het nieuwe paradepaardje van OnePlus, met een aantal verbeteringen. Zo heeft de OnePlus 9 Pro een nieuw QHD+ Fluid Display 2.0, met een verversingssnelheid tot 120Hz en LTPO. Dat laatste houdt in dat de framerate tussen de 120Hz en 1Hz aangepast wordt naar wat er op het display te zien is, waardoor de accu langer mee gaat. Ook is er weer een speciale chip aanwezig die o.a. YouTube videos opschaalt naar 120Hz. Het AMOLED-display heeft een rating van A+ gekregen van DisplayMate, waarmee het net als de OnePlus 8 Pro weer tot de beste smartphoneschermen behoort.

De OnePlus 9 Pro wordt aangedreven door een Snapdragon 888 chipset van Qualcomm, UFS3.1 opslag en tot 12GB werkgeheugen. Opladen van 0% tot 100% gaat met de meegeleverde 65Watt oplader in 28 minuten of via draadloos laden. Op gebied van camera’s heeft de OnePlus 9 Pro een samen met Sony ontwikkelde IMX789 1/1.4″ sensor met 48 Megapixels. De sensor beschikt over 2×2 on-chip lens, 12-bit RAW, dual-native ISO en DOL-HDR en kan tot 8K met 30fps filmen. Daarnaast zijn een verbeterde 50MP ultragroothoekcamera, een monochrome sensor en een 3.3x zoomcamera te vinden.

De samenwerking met Hasselblad is aangegaan voor drie jaar en is toegespitst op de softwarematige verwerking van foto’s en video’s. Hasselblad heeft onder andere de Pro-modus onder handen genomen en meegewerkt aan een natuurlijke kleurcalibratie. OnePlus heeft aangegeven de komende tijd nog meer met deze samenwerking te willen doen, zonder verder in details te treden. De samenwerking zal dus ook bij toestellen die volgen op de OnePlus 9-serie blijven bestaan.

De OnePlus 9 met een iets lagere prijs wordt uitgebracht met een 120Hz Fluid AMOLED display zonder de LTPO-technologie van de Pro-variant. Ook heeft deze geen schermrondingen, maar een vlak scherm. Intern is er veel hetzelfde als de Pro-variant: er is dezelfde Snapdragon 888 chipset aanwezig, en 65Watt en draadloos snelladen. Op cameragebied bestaat de hoofdsensor uit een IMX689 sensor die eerder op de OnePlus 8 Pro te vinden was, met 2×2 on-chip lens, 12-bit RAW, dual-native ISO en 3-HDR. Ook kan deze in 8K tot 30fps filmen. Daarnaast heeft het toestel dezelfde monochrome sensor en 50MP ultragroothoekcamera als op de OnePlus 9 Pro. De OnePlus 9 heeft geen zoomcamera.

Tenslotte is naast de OnePlus 9-serie ook de OnePlus Watch uitgebracht. De smartwatch heeft een OLED-display van 1,39 inch en een scherpte van 326ppi. Qua insteek is het een middenweg tussen een premium smartwatch en een fitnessband, met meer dan 110 sportfunctionaliteiten en een armband van synthetisch rubber. Tevens is de OnePlus Watch waterdicht en meet hij o.a. calorieverbruik en hartslag. Qua werkgeheugen heeft de smartwatch 1GB aan boord, met 4GB aan opslaggeheugen om bijvoorbeeld eigen muziek te kunnen luisteren. Er is geen SIM-slot aanwezig, dus voor Whatsapp en andere online apps heb je een smartphone erbij nodig. Met de 402 mAh accu gaat de OnePlus Watch ongeveer twee weken mee op één lading.

De OnePlus 9 Pro is vanaf 23 maart in preorder verkrijgbaar vanaf 899 Euro. Op 31 maart is hij officieel verkrijgbaar. De OnePlus 9 volgt op 26 april met een vanafprijs van 699 Euro. De OnePlus Watch komt op een later tijdstip beschikbaar vanaf 159 Euro.