Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Welkom bij alweer de dertiende editie van deze rubriek dit jaar. Deze week hebben we voor jullie een boeiende documentaire over videogames en een gros aan films in allerlei vreemde talen, die veelbelovende potentie hebben om jullie er helemaal in mee te nemen. We praten even niet over corona, maar puur over films! Deze week: de filmreleases van week 13.

Not A Game

In deze veelbelovende documentaire gaan we op reis langs een korte historie van videogames. We zien langzaam dat gamen een steeds grotere plek in de maatschappij krijgt en dat er meer en meer gamers online te vinden zijn. De rol van videogames is echter al vaak genoeg besproken: maken ze mensen/spelers agressief? Wanneer is het een hobby en wanneer een verslaving? Hebben mensen die gamen “geen leven” erbuiten? Deze documentaire waagt een poging om die vooroordelen aan te pakken en probeert tegelijkertijd ook zijn licht te schijnen op ouders van over de hele wereld en hoe zij hun kinderen proberen op te voeden en gamen, met mate, toe te staan. Ook zij houden zich namelijk bezig met diezelfde vooroordelen. Gelukkig zijn er ook gezichten uit de gamewereld die die vooroordelen duidelijk weerleggen. Voor sommigen zijn videogames en de vrienden die zij online maken juist hun redding…

 

Madame Claude

In de jaren 60 bedenkt een vrouw in Parijs dat zij haar geld het beste kan verdienen in de prostitutie. Ze besluit om daarom de koningin van de prostitutie te worden en haar imperium wordt alsmaar groter en groter. Op een gegeven moment is zij dusdanig groot dat haar bordeel gemoeid raakt met staatszaken. Hierdoor wordt zij dan ook ingezet om te helpen bij spionage en andere praktijken. Beroemd en berucht, Madame Claude en haar bordeel zijn begrippen die iedereen in Parijs kent.

 

Just Say Yes

Lotte is een hopeloos romantische dame die haar droombruiloft al volledig uitgedacht heeft. Wanneer haar zus zich echter verlooft, vallen al haar plannen in duigen. Eén ding is zeker: nu hebben zowel Lotte als haar zus een probleem.

 

Tersanjung: the movie

Yura heeft een succesvolle business met haar vrienden Oka en Christian. Al jaren is er echter spanning tussen de drie. Wanneer zowel Oka als Christian hun liefde aan haar bekennen, beseft ze zich dat ze in een driehoeksverhouding zit. Al snel stapelen hierdoor haar eigen problemen zich op. Ze weet dat ze een keuze zal moeten maken, maar ze wilt geen van beide jongens teleurstellen.

 

Sky High

Ángel werkt als automonteur in een garage. Zijn leven voelt uitzichtloos omdat hij voor altijd hetzelfde werk zal doen, en zijn leven in de buitenwijk van Madrid ook niet prettig is. Daarom heeft hij ’s nachts een tweede leven: hij werkt als dief en is gespecialiseerd in snelle diefstal. Auto’s en sieraden, het lukt hem allemaal. Het enige dat hem niet lukt is om een dame te versieren. Estrella is namelijk de vriendin van maffiabaas Poli. Als Poli dan ook ziet dat Ángel haar probeert te versieren is hij kwaad en moet Ángel voor hem werken om het recht te zetten. Ondertussen begint Ángel meer en meer te stelen en belandt zijn naam langzaam in het vizier van een gepassioneerde detective. En die is van plan om alle georganiseerde misdaad op te rollen…