Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze wekelijke rubriek. We zitten ineens in zomertijd en dat lijkt het weer buiten ook te hebben begrepen. Met deze warme dagen heb je natuurlijk nauwelijks tijd en zin om binnen te zitten. Dat neemt niet weg dat wij jullie geen nieuwe films willen voorschotelen, je moet toch om 22:00 uur nog steeds binnenblijven! Daarom hebben wij voor jullie weer een nieuwe rubriek. Met deze week: de filmreleases van week 14.

  1. Have You Ever Seen The Fireflies

Gülseren is een oudere dame die een leven vol tumult en veranderingen heeft gehad. Haar verhaal vertelt ze maar zelden, totdat haar kleinzoon haar op een dag het hemd van het lijf begint te vragen. Ze komt wat roestig op gang, maar begint dan te vertellen. Gülseren blijkt een rebels kind te zijn geweest. Ze was een vrouw die haar tijd vooruit was en werd daardoor vaak niet gerespecteerd. Ze was hoogbegaafd en bezat een bijzondere gave. Eigenlijk was haar leven vol opmerkelijke gebeurtenissen. En samen met haar kleinzoon, vormen wij haar aanhorende publiek…

 

  1. Dolly Parton: A MusiCares Tribute

Dolly Parton werd vorig jaar geëerd als MusiCares persoon van het jaar. In deze concertvideo komen vele grote namen uit de muziekindustrie haar een muzikaal eerbetoon brengen.

 

  1. The Rhythm Section

Wanneer een vrouw haar hele familie kwijtraakt door een vliegtuigramp, is ze uit op wraak. Ze wil koste wat kost de daders vinden en huurt daarbij een expert in. Hij verzekert haar dat dit enorm veel van haar zal vragen, maar zij is er helemaal klaar voor. Ze gaat undercover, voert gevaarlijke operaties uit en ze zal er alles aan doen om de daders te vinden.

 

  1. Night In Paradise (NETFLIX)

Binnen de Koreaanse maffia speelt een tragedie zich af. Familieleden en vrienden worden één voor één vermoord. Wanneer de moordenaars ook voor Tae Gu komen moet hij zich bloederig verdedigen om te ontsnappen. Eenmaal ontsnapt, besluit zijn baas dat het voor Tae Gu verstandig is om een tijdje onder te duiken op Jeju Island. Hier ontmoet hij een vrouw die net als hij haar eigen demonen met zich meedraagt en die constant onder ogen komt. Doordat ze beiden ergens aan proberen te ontsnappen ontstaat er een onbreekbare band tussen de twee. Maar of die stand zal houden is een andere vraag, want de andere Koreaanse maffiafamilies zijn één voor één onderweg om Tae Gu op te sporen en te vermoorden…

 

  1. Coded Bias (NETFLIX)

Joy Buolamwini is een lab-onderzoekster van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) die ontdekt heeft dat gezichtsherkenningssoftware haar gezicht niet volledig herkend. Na veel testen kwam ze erachter dat de algoritmes die erachter zitten een ingeprogrammeerd vooroordeel hebben om donker getinte gezichten minder goed te herkennen. Joy Buolamwini publiceerde dit nieuws en is vervolgens net zo lang hogerop gegaan totdat er in Amerika voor het eerst in wetgeving werd vastgelegd dat AI (Kunstmatige Intelligentie) geen vooroordelen mag kennen.