Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Kinetic Touchless-deur.

Waar we het vorige week hadden over een slim slot waarbij geen sleutel meer nodig is om een gesloten deur te openen, hebben we het deze week over een deur die zonder aanraking geopend kan worden. De designstudio Stuck uit Singapore heeft contactloos openen van een deur naar een hoger niveau getild. De deur reageert namelijk op handgebaren. Op het moment dat de hand duidelijk wordt herkend zal deze opengaan door middel van een swipe-beweging. Wanneer je je hand voor de sensor weghaalt zal deze niet meer reageren.

Het display op de deur zal aangeven of de hand duidelijk genoeg zichtbaar is om de deur daadwerkelijk te kunnen openen. In de tijd van corona zou dit een goede hygiënische oplossing zijn om een deur te openen omdat er zonder de aanraking vrijwel geen bacteriën worden overgebracht. De Kinetic Toucheless-deur is nog volop in ontwikkeling, maar zou zomaar eens de toekomst kunnen zijn van deuren in gebouwen.