Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. We schrijven week 15, als wij jullie vertellen dat we al ruim over een kwart van het jaar 2021 zitten. Is het niet wonderbaarlijk hoe snel de tijd soms kan gaan? Helaas hebben we nog steeds te maken met Covid en een avondklok, maar dat mag ons niet tegenhouden om jullie iedere week weer van een verse rubriek te voorzien. Deze week valt er weer genoeg te zien. Zo hebben we een Japanse en een Chinese film, die beiden op flinke drama’s lijken uit te gaan lopen. Des te beter natuurlijk voor de drama-fans onder onze lezers. Wat hebben we nog meer? Dat lees je in: De filmreleases van week 15!

 

Ride or Die

In deze Japanse film volgen we de lesbiennes Rei en Nanae. Laatstgenoemde zit al jaren in een heel slecht huwelijk, waarin haar man haar zwaar mishandelt. Rei is verliefd op Nanae en ziet haar leed met lede ogen aan. Ze besluiten daarom samen te ontsnappen en weg te rijden van hun problemen. Onderweg springen de vonken ook nog eens over!

 

New Gods: Nezha Reborn

Ruim tweeduizend jaar geleden vocht Nezha met de draken koning. Nezha stapte uit dat gevecht als winnaar maar de koning beloofde terug te komen en te reïncarneren. Tweeduizend jaar later, volgen we in het oude Shangai een krantenbezorger die nietsvermoedend zijn leventje leidt. Wanneer hij echter wordt uitgedaagd om te straatracen, komt hij tegenover de arrogante Boss De te staan. Er ontstaat een rivaliteit tussen de twee, die uiteindelijk uitmondt in een gevecht. Een nieuw gevecht tussen Nezha en de draken koning.

 

Love and Monsters

Deze film met een bijzonder slechte titel, neemt ons mee in het verhaal van Joel. Toen monsters de aarde aanvielen verloor Joel alles wat hem lief was. Zijn hele familie overleed tijdens de invasie en zijn vriendin raakte van hem verwijderd. Na de invasie zijn er verschillende kolonieën opgestart en na veel pielen met de radiozenders, vindt Joel op een dag zijn vriendin terug. Haar kolonie blijkt 85 Mijl van hem verwijderd te zijn. Zo’n lange reis afleggen is ongehoord en extreem gevaarlijk, maar Joel doet alles voor de liefde….

 

Into The Beat – Dein Herz Tanzt

Katya doet al jaren aan ballet en voor haar vader is dat het allerbelangrijkste dat ze heeft en kan doen. Ze is er ook zeker goed in en wordt daar vaak om geprezen. Voor haar gevoel begint ballet echter saai te worden, en ze gaat op zoek naar meer. Wanneer ze een keer bij een streetdance optreden is, begint haar hart ineens sneller te kloppen. Deze totaal andere stijl, die haaks op haar ballet staat, is precies waar haar hart van gaat dansen. Ze ontmoet dan ook een leuke jongen en die helpt haar meteen beter te worden. Ze houdt het lange tijd vol om zowel haar ballet te doen als haar streetdancen, maar wanneer ze haar balletexamen faalt wordt ze voor een keuze gezet: Kiest ze voor ballet of voor streetdance?

 

Why Did You Kill Me?

In deze schokkende documentaire volgen we het verhaal van Crystal Theobald. Zij wordt in 2006 doodgeschoten door een ruzie tussen verschillende gangs. De politie doet vrij weinig en gaat ervanuit dat Crystal verward werd met een ander persoon. Haar moeder heeft echter nooit opgegeven. Zij besluit een nepprofiel aan te maken met Crystal’s foto op MySpace om zo samen met haar nichtje erachter te komen wie de dader is van deze verschrikkelijke daad…