Doorgaan naar artikel
Lenovo Phone Duel 2 gaming smartphone gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

De Lenovo Phone Duel 2 is gelanceerd als een van de meest aparte smartphones van dit moment. De focus van het toestel ligt op gaming, waardoor het toestel vooral aan de achterzijde er erg frappant uit ziet. Eerder bracht Lenovo al de Lenovo Phone Duel uit in Nederland.

De smartphone van het Chinese Lenovo heeft namelijk twee verdikkingen aan de achterzijde van het 6,9 inch FHD+ display met 144Hz. Daarmee kun je de smartphone net als een controller makkelijker vasthouden tijdens het gamen, althans zo is de theorie. Er zijn zelfs extra knoppen op aangebracht. In deze verdikkingen bevinden zich ook twee ventilatoren om het toestel te koelen. Tevens heeft de smartphone een pop-up-selfiecamera aan de zijkant van het toestel, zodat deze tijdens het gamen in landscape-stand niet in de weg zit. Het maakt het qua uiterlijk een uniek toestel.

Qua specificaties is de Lenovo Phone Duel 2 ook op gamen toegespitst, met een Qualcomm Snapdragon 888 en tot 18GB RAM met sneller UFS3.1 opslaggeheugen tot 512GB. De accu is voor een gaming-smartphone ook belangrijk. Deze staat bij dit toestel op 5.500 mAh en kan met 90Watt erg snel worden opgeladen. De camera’s zijn daarnaast op papier goed uitgerust met een 44 megapixel selfiecamera en twee 64 megapixel sensoren aan de achterzijde.

De Lenovo Phone Duel 2 komt in mei beschikbaar in Nederland vanaf €799,-.