Doorgaan naar artikel
Verschillende spelers melden onterechte Pokémon GO-ban na update
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Niantic doet er naar eigen zeggen alles aan om spelers die aantoonbaar valsspelen te blokkeren. Dat gebeurt middels het 3-strike-principe. De eerste keer krijg je een korte ban van zeven dagen. De tweede keer een langere ban van enkele weken en uiteindelijk krijg je een definitieve ban. Het heeft er nu echter alle schijn van dat er aan spelers een onterechte Pokémon GO-ban wordt uitgedeeld. Helemaal zeker is het niet, maar dit lijkt samen te hangen met de nieuwste update, waar sowieso een hoop bugs inzitten.

We hopen dat niet te veel spelers hier last van hebben, maar zoals de naam doet vermoeden zijn het dus vooral spelers die niet spoofen die er last van hebben. Zo hebben sommige spelers bijvoorbeeld vandaag geen Community Day kunnen spelen. Mocht je er wel last van hebben en het niet terecht zijn, dan adviseren we je je te melden bij Niantic. Hoe meer spelers dit doen, hoe duidelijker het voor hen zal worden.

Niet alleen fan van Pokémon, maar ook van LEGO? Word dan lid van onze LEGO-groep. Sinds kort hoor je wekelijks onze Podcast terug via onder andere Spotify en iTunes! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.