Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de HaloFalls-speaker.

Tegenwoordig zijn Bluetooth-speakers er in verschillende vormen en maten en is menig huishouden in het bezit van zo’n compacte speaker. Veelal wordt deze gebruikt om op vakantie of op een feestje te gebruiken, maar er zijn ook veel gebruikers die deze standaard in de huiskamer hebben staan om te genieten van hun favoriete muziek zonder dat je met een koptelefoon hoeft rond te lopen of een radio hoeft te gebruiken. Omdat deze speaker dan vrijwel altijd op een dressoir of tafel staat, wil je dan wel iets wat er ook leuk uitziet. En laat zo’n eenvoudig vierkant speakertje er nou niet bepaald aantrekkelijk uitzien. De HaloFalls-speaker brengt hier zeker verandering in.

De speaker heeft als basisfunctionaliteit het afspelen van geluid, maar biedt meer dan dat. Zo kan deze namelijk ook worden gebruikt als sfeerverlichting, welke overigens ook is aan te passen naar de intensiteit waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit is al een leuke combinatie, maar dit wil niet meteen zeggen dat de speaker ook leuk is om naar te kijken. Hier komt de waterval om de hoek kijken. De HaloFalls-speaker is namelijk voorzien van een interne waterval. Het water kan eenvoudig worden bijgevuld door middel van een gieter en na het aansluiten op de netvoeding zal een pompje het water laten stromen en langs verschillende verdiepingen laten stromen. In combinatie met de aanpasbare sfeerverlichting zorgt dit tevens voor een rustgevend effect.

Uiteraard is de speaker te koppelen met je smartphone om vervolgens je favoriete afspeellijst af te spelen. Het project wordt middels Kickstarter aangeboden en voor een bedrag van $249,- kan je een exemplaar reserveren. Dit is overigens een Early Bird-prijs waarbij een korting van 37% geldt. Hierna zal de speaker $399 kosten. Of de HaloFalls-speaker ook in Europa zal worden verkocht is nog niet bekend.