Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze rubriek. Deze week hebben we weer een hele rits aan films klaarstaan. Netflix is bezig om veel oudere, Italiaanse films online te gooien en het blijft tegelijkertijd minimaal tien nieuwe films per week releasen. Dit alles zorgt ervoor dat we deze week een rijke hoeveelheid aan keuzes hadden te maken en wij jullie een zo gevarieerd mogelijke selectie aan willen bieden. Lees gauw verder in: de filmreleases van week 16.

 

Homunculus

Ooit was Susumu een medewerker van een groot financieel bedrijf, maar tegenwoordig leeft hij op straat. Hier is zijn leven eenzijdig, en probeert hij vooral te overleven. Tot hij op een dag medicijnen-student Manabu tegenkomt. Hij biedt hem aan om mee te doen aan een medisch experiment en wilt hem daar zelfs rijkelijk voor belonen. Tegenstribbelend stemt Susumu in. Wat hij echter ondergaat is een volledig experimentele procedure genaamd “Trepanation”. Er wordt een gaatje in zijn schedel gemaakt en wat dingen aangepast in zijn hersenen. Wanneer Susumu echter wakker wordt, is zijn wereld compleet veranderd. Ineens kan hij de aller slechtste kanten van mensen zien, een visualisatie die ontstaat vanuit Susumu’s geest. En die donkere kant noemt men: Homunculus.

 


Yellow Rose

In deze muziekfilm volgen we de Aziatisch-Amerikaanse Rose. Haar ouders zijn uit de Filippijnen naar Amerika gekomen en nu woont zij met haar moeder in een kleine stad in Texas. Doordat haar vader is overleden en haar moeder geen werk heeft zijn de inkomsten schaars thuis. In deze niet al te fijne omstandigheden heeft Rose dan ook al genoeg meegemaakt. Die inspiratie zet ze om in liedjes. Haar probleem is echter dat ze die country-liedjes allemaal voor zichzelf houdt, waardoor de wereld er niet van weet. Op een gegeven moment komt er echter een omslagpunt in haar leven, wanneer haar moeder in de gevangenis belandt. Ineens krijgt Rose de neiging om zich meer te uiten. En ineens weet de wereld ook, dat Rose een enorm talent heeft voor countrymuziek.

 

Perfume Imaginary Museum

In deze documentaire krijgen we als kijker een visuele representatie van een concert van Perfume. Deze Japanse popband viert haar twintigjarig bestaan dit jaar. Daarom wordt er via deze film alsnog een wereldwijde viering georganiseerd zodat alle fans een concert mee kunnen krijgen in de eigen huiskamer.

 

Stowaway

Een aantal astronauten zijn op missie onderweg naar Mars. Onderweg horen ze echter heel vaak kabaal van achter de panelen komen. Lang onderzoeken leert hen dat er iets achter de panelen zit. Wanneer ze dit voorzichtig weghalen, blijkt er een monteur in het schip te zijn blijven zitten. Hoe hij daar terecht is gekomen is een mysterie, maar dit brengt ook grote problemen met zich mee. Ze kunnen niet terug, en hebben niet genoeg proviand om nu iedereen eten en drinken te geven totdat ze Mars bereiken. Tot overmaat van ramp is dat ook niet hun enige probleem…

 

The Marksman

In een omgedraaide versie van Taken, zien we Liam Neeson terug als oude rancher die woont aan de Amerikaanse grens met Mexico. Hij is een eenzame man die er langzaam aan moet wennen dat zijn huis verkocht gaat worden. Terwijl hij zijn leven aan de grens met Mexico gedag zegt, komt hij plots een jongen en zijn moeder tegen. Zij zitten in de problemen omdat ze achter na worden gezeten door de een drugskartel. Onze rancher laat deze huurmoordenaars echter niet zomaar weerloze mensen vermoorden en besluit hen te verdedigen. Wat hij zich echter niet realiseert, is dat het hele kartel achter hem aan zal komen om hem te vinden en te vermoorden…

 

Bonus-film: Free to play (2014)
Toelichting:
Deze film is nooit groots uitgebracht en daardoor aan vele mensen eerder voorbijgegaan. Nu komt deze uit op Netflix.

Deze toonaangevende en bekroonde documentaire vertelt het verhaal van drie e-sporters. Deze drie verschillende jongeren zijn gamers op het allerhoogste niveau. Ze zijn sterren in het spel DOTA2 en doen mee aan het prestigieuze toernooi The International. Een toernooi waarbij het winnende team in één klap miljonair kan worden. Deze documentaire vertelt hun verhaal: de problemen die ze tegenkomen, de tegenslagen die ze moeten verwerken, en de vooroordelen waar ze zich doorheen moeten knokken. Deze documentaire is geproduceerd door gamebedrijf en Steam-eigenaar Valve en laat op een uitstekende wijze zien wat e-sporters zijn en hoe groot de wereld erachter is. Tegelijkertijd laat deze ook zien dat de wereld nog niet genoeg is voorbereid op dit immer groeiende fenomeen.