Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Car Thing.

Tientallen jaren geleden kon je in de auto luisteren naar de radio en misschien naar een cassette. Deze maakte later plaats voor een cd-speler en daarna zelfs een mp3-speler. Door de jaren heen verdween de cassettespeler en zelfs de cd-speler is zelden terug te vinden in de nieuwere auto’s vandaag de dag. Vaak is er een USB-aansluiting aanwezig waar men een USB-stick in kan stoppen met muziek of hun smartphone kunnen aansluiten waarop ze gebruik maken van een streamingdienst. De dienst Spotify is hier misschien wel de bekendste vorm van. In veel gevallen is je smartphone de bron die de muziek afspeelt en kan je vanuit daar ook door je muziek bladeren of een ander liedje selecteren. Dit is niet verantwoord en niet veilig genoeg en daarom heeft Spotify de Car Thing ontwikkeld, een touchscreen voor in je auto om Spotify te bedienen.

Het is een klein aanraakscherm met twee fysieke knoppen waarop de informatie van Spotify wordt weergegeven. Het apparaatje is een tussenschakel van je smartphone en het audiosysteem van je auto. Zo kan je eenvoudig je muziek bedienen zonder dat je met je smartphone in je handen hoeft te rijden. Het is tevens mogelijk om met stembediening een gewenst liedje of afspeellijst te selecteren.

Vooralsnog is de Car Thing enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten op basis van inschrijving. Of het apparaatje ook in Europa wordt uitgebracht en wat hiervan de prijs zou zijn is helaas niet bekend.

Car Thing