Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Welkom allemaal bij een nieuwe dag van de filmrubriek. In een verder toch al bijzondere week, hebben we in ieder geval ook te horen gekregen dat er weer hoop gloort aan de horizon. De terrassen gaan open, helaas maar tot zes uur, maar voorzichtig kijken we vooruit. En als je thuiskomt? Dan zet je toch nog steeds lekker een filmpje op? Kijk gauw uit welke je deze week weer kan kiezen in: de filmreleases van week 17.

A Promising Young Woman

Cassie is een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Overdag heeft ze alleen geen werk en weinig vrienden. ’s Avonds is ze echter een compleet ander persoon. Dan doet ze zich voor als een dronken vrouw, eentje die makkelijk met mannen mee naar huis gaat. Zodra die mannen echter ook maar iets seksueels proberen, confronteert ze hen allemaal. Want wat zij doen is namelijk niet het versieren van een vrouw, maar haar verkrachten. En waarom Cassie dit allemaal doet? Ze heeft zo haar eigen redenen ervoor…

 

 

The Disciple

The Disciple neemt ons mee naar het leven van Sharad Nerulkar. Hij is een klassieke vocalist die van jongs af aan al dit beroep wilde uitoefenen. We zien hem als jongetje met zijn guru en legendarische docenten, en later als ouder geworden man. Als volwassene is het leven alleen niet zo eenvoudig. Je maakt in het leven genoeg mee, waardoor zowel jouw waarden, interesses als persoonlijkheid constant kunnen veranderen. Wanneer Sharad dan ook op een beslissend moment in zijn leven komt, twijfelt hij aan alles: zelfs aan de weg die hij al jaren bewandelt. Kan hij überhaupt ooit het elitaire niveau bereiken dat hij al zoveel jaren nastreeft? Of zijn er toch belangrijkere dingen in het leven?

 

 

 

Things Heard & Seen

In deze horrorfilm volgen we een jonge kunstenares die naar het platteland verhuist. Eenmaal daar wonend, ontdekt ze dat haar huis spookt. Dit was alleen iets dat zij niet wist, maar haar man wel. Haar man is dan ook iemand waar zij eigenlijk niets aan heeft. Ze zijn ooit getrouwd omdat zij zwanger was geraakt, maar uit liefde was het in ieder geval niet. Haar huwelijk blijk een sinistere, donkere kant te hebben en haar huis komt met de dag meer tot leven.

 

 

Os Salafrarios

Wanneer Clovis op een dag probeert om een stel gangsters af te zetten, mislukt dit volledig. Eigenlijk is de kunst van het afzetten daarom ook niet te doen in je eentje. Wonder boven wonder komt hij op een dag zijn vervreemde stiefzus weer tegen. Ook zij probeert nog steeds tevergeefs iets van haar leven te maken. Ze vinden samen de oplossing: ze gaan mensen afzetten als duo.

 

 

Tom Clancy’s Without Remorse

John Kelly is een Navy SEAL die al jaren zijn land trouw dient. Sinds een tijdje is hij weer thuis en leeft hij een vrij zorgeloos leven, totdat hij en zijn vrouw op een avond aangevallen worden. Bij deze aanval komt zijn zwangere vrouw om het leven en raakt Kelly zwaargewond. John Kelly is echter een harde Navy SEAL en die krijg je niet zomaar kapot. Als hij dan ook herstelt van zijn wonden, is hij maar op één ding uit: wraak zonder berouw.