Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Switch-versie van Shantae is een mooie en relatief goedkope manier om een van de beste Game Boy Color-spellen ooit te spelen.

Het is een van de beste games ooit gemaakt voor de Game Boy Color, maar het heeft nooit de aandacht gekregen die het had verdiend. Dit kwam vooral omdat de game verscheen toen de Game Boy Advance al werd verkocht en bijna niemand meer omkeek naar Game Boy Color. Als je het nu op een Game Boy wilt spelen, zul je flink diep in de buidel moeten tasten, want een origineel exemplaar kost meer dan € 100,-. Gelukkig is het spel nu ook te spelen op de Nintendo Switch, met dank aan Limited Run Games. Wij kregen ook een digitaal exemplaar en gingen er voor jullie mee aan de slag.

Mocht je nog nooit een Shantae-game hebben gespeeld: Shantae is half mens, half djinn. Het zijn platformgames die draaien om het verzamelen van nieuwe krachten en voorwerpen. Deze zijn dan weer te gebruiken om nieuwe gebieden vrij te spelen die eerder niet toegankelijk waren. Dit was al zo in 2002 en dat is nog steeds zo bij Shantae and the Seven Sirens, de meest recente game. Het mooie van de originele Shantae was dat het er voor die tijd heel erg goed uitzag. Natuurlijk zijn wij inmiddels veel meer gewend en zijn de graphics nu niet meer zo indrukwekkend.

Deze speciale Switch-versie geeft je de mogelijkheid om het origineel te spelen of de iets mooiere Game Boy Advance-versie, die overigens nooit officieel is verschenen. Het is goed om te weten dat het wel twee verschillende games zijn, je kunt dus niet de ene versie starten en dan weer verder gaan met de andere. Beide versies hebben hun eigen save-games, iets dat begrijpelijk is, maar toch een beetje jammer. Aangezien de Nintendo Switch-versie gebruikmaakt van een emulator, zijn er wat extra mogelijkheden die er in 2002 niet waren. Zo kun je het spel op elk moment opslaan en kun je een filter aanzetten om het grafisch wat aantrekkelijker te maken. Veel meer mogelijkheden dan dat, zijn er niet.

Daarnaast heeft deze versie ook nog wat artwork die je via het menu kunt bekijken, maar dat is het dan ook. Dat klinkt alsof wij heel erg teleurgesteld zijn, maar dat is helemaal niet het geval. Deze versie van Shantae kost namelijk maar € 10,- en dat is absoluut waar voor je geld. Het geeft je de mogelijkheid om de allereerste Shantae-game te spelen op een moderne console met de mogelijkheid om het op elk moment op de slaan en wat leuke filters. Het zal overigens vooral interessant zijn voor fans van de serie, want er zijn natuurlijk leukere Shantae-games te spelen op het moment.