Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Dime-oordopjes zijn lekker compact en bovenal betaalbaar. De geluidskwaliteit is prima gezien de prijs, maar de accuduur had wel iets beter gekund.

Skullcandy is een bekende naam als het gaat om hoofdtelefoons en oordopjes. Ze hebben deze in alle soorten en maten, zoals bijvoorbeeld de True Wireless-lijn. Deze oordopjes hebben geen kabeltje die de twee dopjes met elkaar verbinden, maar zijn, zoals de naam al zegt, compleet draadloos en zelfs afzonderlijk te gebruiken. Deze lijn werd onlangs uitgebreid met de Skullcandy Dime, kleine, betaalbare oordopjes, en wij mochten een setje uitproberen.

De Skullcandy Dime is in vier verschillende kleuren te krijgen, van saai zwart en grijs tot kleurrijk groen en blauw. De verpakking waar deze oordopjes in geleverd worden, is aan de kleine kant. Niet zo gek ook, want de dopjes en het oplaaddoosjes zijn ook erg klein. De dopjes worden geleverd met een oplaadkabel (geen adapter) en opzetstukjes voor mensen met grotere of kleinere oren dan gemiddeld. De handleiding is ook aanwezig, maar de installatie is zo simpel dat je die eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het is namelijk een kwestie van je bluetooth aanzetten en verbinding maken, dat is het.

De oordopjes zijn zoals eerder gezegd, lekker klein. Daardoor zijn ze ook erg licht en zitten ze prima in je oren. Als je rustig aan het werk bent of aan het wandelen, vergeet je al snel dat je ze draagt en dat is natuurlijk alleen maar goed. Omdat de Skullcandy Dime-dopjes zo klein zijn, is de accuduur ook niet superlang. Met een volle lading gaan ze gemiddeld zo’n drieënhalf uur mee. Dat is genoeg voor een lange wandeling of een stukje fietsen, maar je komt net wat tijd te kort als je ze bijvoorbeeld voor het werk wilt gebruiken. Je zult de oordopjes al voor je pauze terug moeten stoppen in het doosje om ze op te laden. Dat is natuurlijk jammer, maar je zult voor jezelf moeten bepalen of dat een reden is om verder te kijken. De totale accuduur is twaalf uur, dus daar kom je uiteindelijk de dag wel mee door.

De belangrijkste eigenschap van oordopjes is natuurlijk de geluidskwaliteit en die is zoals verwacht wat minder dan bij de Skullcandy Indy Fuel. Toch is de kwaliteit niet heel erg slecht gezien de prijs. Wanneer je niks aanpast, klinkt het geluid wel wat blikkerig, maar na de nodige aanpassingen op onze telefoon, kwam er toch een behoorlijk acceptabel geluid uit. We hebben de Skullcandy Dime vooral getest met podcasts, waarvoor ze eigenlijk perfect te gebruiken zijn, maar ook wel met wat muziek. Skullcandy-producten staan bekend om hun diepe bass, maar die is wel aanzienlijk minder bij de Skullcandy Dime. Uiteindelijk kosten deze oordopjes nog net geen € 40,- en in die prijscategorie is de geluidskwaliteit prima.

De Skullcandy Dime-oordopjes zijn lekker compact en betaalbaar. De geluidskwaliteit is meer dan acceptabel gezien de prijs, maar je zult wel wat instellingen moeten aanpassen op je telefoon, of wat je dan ook gebruikt om te luisteren. De accuduur voor een enkele lading is jammer genoeg niet lang genoeg om de helft van een werkdag door te komen, maar of je dat heel erg vindt, kun je het beste zelf beslissen. Wij zijn in ieder geval behoorlijk tevreden over de Skullcandy Dime.