Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Of de set er echt gaat komen valt altijd maar te bezien, maar de LEGO Ideas Charlie and the Chocolate Factory heeft in ieder geval de benodigde 10.000 supporters binnen om de volgende fase in te gaan. Zoals bekend moet LEGO namelijk de set eerst nog zelf keuren voor hij er mogelijk echt komt.

Recent hadden wij al een interview met Jody Padulano, een van de twee ontwerpers van de set. Daarin vertelde hij bijvoorbeeld meer over hoe hij tot het ontwerp van de set kwam en wat hij aanraadt aan LEGO-liefhebbers die zelf graag een set willen maken.

Hieronder vind je het schema waar sets aan moeten voldoen om uiteindelijk gekeurd te kunnen worden:

  • 100 supporters in de eerste 60 dagen.
  • 1000 supporters (in totaal) in het jaar erna.
  • 5000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.
  • 10.000 supporters (in totaal) in de zes maanden erna.

De LEGO Ideas Charlie and the Chocolate Factory heeft dus 10.000 supporters en gaat als laatste stap nu beoordeeld worden door het comité van LEGO zelf. Dat betekent dus zeker nog niet dat deze sets er ook echt komt. Vaak redden slechte enkele van de honderden LEGO Ideas-sets het echt!

Benieuwd naar meer bouwwerken die kans maken? Bekijk dan de website van LEGO Ideas. Daarnaast kun je jouw LEGO-verhalen, kunstwerken en ideeën natuurlijk ook delen met onze LEGO NWTV-community.