Doorgaan naar artikel
Aankondiging van een nieuwe Call of Duty komt wellicht later dit jaar
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Elk jaar rond dezelfde tijd wachten fans op de aankondiging van een nieuwe Call of Duty die steevast elk jaar wordt uitgebracht. Hoewel het voor veel gamers vaak als hetzelfde wordt ervaren, zijn er toch miljoenen actieve spelers die elk jaar de game weer kopen en massaal spelen. Het lijkt erop dat de aankondiging dit jaar wat langer op zich laat wachten, althans als we Rob Kostich mogen geloven.

De President van Activision, Rob Kostich, heeft aangegeven dat de aankondiging van een nieuw deel dit jaar later komt dan dat we van ze gewend zijn. Dit heeft hij onder andere in een interview met VentureBeat aangegeven. De reden hiervan is dat ze nog volop bezig zijn met de ontwikkelingen en uitbreidingen die de franchise heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Hier wordt onder andere de integratie bedoeld tussen Modern Warfare, Warzone en Black Ops Cold War. Deze drie zijn eigenlijk losstaande games, maar zijn toch met elkaar verbonden. Telkens worden er nieuwe seizoenen gelanceerd waarbij maps worden aangepast die zich bij het verhaal aansluiten. Ook zijn er nieuwe wapens, skins en personages beschikbaar die vrijgespeeld kunnen worden. Hier wordt vooralsnog de volle aandacht op gevestigd gezien dit op dit moment nog bijzonder populair is. De extra aandacht moet ervoor zorgen dat alles tot in detail is uitgewerkt voordat ze volop aan de slag kunnen met een nieuw deel in de franchise.

Er wordt overigens wel al gespeculeerd over de nieuwe Call of Duty. Zo gaan de verhalen dat ze wederom teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog. Iets wat ze al enkele keren hebben gedaan, maar dit keer zal het een alternatief verhaal zijn en zou zich afspelen in de jaren 50. Het is allemaal nog speculeren en zullen we helaas moeten wachten op een officiële aankondiging.