Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedemorgen en welkom bij een nieuwe rubriek. Vandaag kunnen we terugkijken op een eerste dag terrassen. Ook bij NWTV hebben we een drankje gedaan op gepaste afstand en kunnen we zeggen dat het nu toch langzaam weer voelt als een normale zomer die eraan komt. Dat de zomer eraan komt hebben onze streamingservices ook in de gaten, want ineens verschijnen er nog maar heel weinig nieuwe films op Amazon Prime, Disney Plus en Netflix. Vandaar dat we deze week de vijfde film uit een eerder bouwjaar hebben moeten kiezen. Welke dat is? Dat zie je in: de filmreleases van week 18.

 

The Way Back

Ooit had Jack Cunningham talent voor basketballen en kwam hij zelfs in aanmerking voor een studiebeurs. Hij liet toen echter zijn toekomst wegglippen en raakte in de problemen. Jack heeft nu nog steeds problemen, want zijn alcoholverslaving is niet mis. Tot hij op een dag per abuis wordt aangenomen bij zijn oude school als coach. Hij blijkt er zelfs goed in te zijn en heeft het naar zijn zin. Dit is voor Jack dan ook een kans om zichzelf alsnog te bewijzen.

 

 

The Boy From Medellín

J Balvin is op dit moment een superster in wording. Hij geeft concerten over de hele wereld en lijkt dan ook een grote schare fans voor zich te hebben gewonnen. Maar eigenlijk is hij gewoon een normale jongen uit Colombia. Hij komt uit Medellín, dezelfde plaats waar Pablo Escobar vandaan komt. J Balvin keert dan ook terug naar zijn geboorteplaats om daar een enorm concert te geven. Aan de vooravond van dat concert, krijgen we te zien hoe hij eigenlijk maar een doodnormale jongen uit Medellín is.

 

 

Und Morgen Die Ganze Welt

Luisa is twintig jaar en volgt een goede studie in Mannheim. Daar studeert ze rechten en gaat het haar eigenlijk voor de wind. Doordat het politieke rechts langzaam aan aanhangers wint besluit zij ook bij een groep te gaan. Deze groep heet Antifa, een extreemrechtse groep in Duitsland. Al snel geeft Luisa haar studie op en gaat ze wonen in een Antifa commune. Maar dat blijkt het begin van het einde te zijn. Hoe ver is ze bereid te gaan voor haar nieuwgevonden politieke overtuiging?

 

Milestone

Ghalib zet 500.000 Kilometer op de teller van zijn truck en zet een record neer op zijn werk. Nooit haalde iemand dit. Zijn werk is dan ook maar al te trots op de ervaring die hij heeft, en wil een nieuwe stagiare met hem mee laten lopen. Terwijl heeft Ghalib aan het thuisfront genoeg te verduren. Hij is net weduwnaar geworden en krijgt sinds een tijdje spontaan pijn in zijn rug. Nu de stagiaire ook nog eens heel getalenteerd blijkt, begint hij zich langzaam af te vragen waar hij vanaf nu naartoe moet met zijn leven.

 

 

Traffik(2018)

Paula krijgt op een dag nietsvermoedend een telefoon in haar tas gestopt. Ze heeft niks door, omdat ze net haar baan als journaliste verloren heeft en dat al genoeg aan haar hoofd is. Al snel blijkt dit echter niet zomaar een telefoon te zijn. Hier staan foto’s op van honderden mishandelde en verkrachte vrouwen. Paula wil deze telefoon dan ook gebruiken om een nieuw artikel te schrijven voor de krant en zo haar baan terug te winnen. Maar dit blijkt een stuk minder eenvoudig. Al snel komt een hele gang achter haar en haar man aan. Deze gang wil koste wat kost die telefoon terug. Want daar staat al het bewijs op, dat zij enorme misdadigers zijn.