Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze wekelijkse rubriek. Vandaag hebben we weer een hele internationale rubriek voor jullie klaarstaan met voor ieder wat wils. Zo hebben we een Mexicaanse film over een waargebeurd verhaal uit het begin van de vorige eeuw. Die wordt gevolgd door een Franse futuristische sciencefiction thriller, een Oostenrijke horrorfilm en een Amerikaanse politiefilm. Ow ja, de beste bewaren voor het laatst: een Oer-Hollandse misdaadfilm over een pillenbaas! Lees dus gauw verder met de filmreleases van week 19!

El Baile De Los 41

We schrijven het begin van de vorige eeuw, Mexico. Een politicus organiseert bij hem thuis een feest. Dit is niet zomaar een feest: alleen mannen zijn uitgenodigd. De helft van hen komt ook nog eens verkleed als vrouw. Ze lijken een leuke avond tegemoet te gaan als plotseling de politie binnenvalt. Alle mannen worden gearresteerd en het feest roept vragen op in het hele land. Het vervolg: voor het eerst wordt er publiekelijk gesproken over homoseksualiteit in Mexico.

 

 

Oxygène

Op een dag wordt een vrouw wakker in een cryo-kamer. Zij heeft alleen geen idee hoe ze hier terecht is gekomen en haar geheugen lijkt volledig verdwenen. Al snel krijgt ze de melding dat het zuurstofgehalte in de kamer begint terug te lopen. Ze zal nu binnen de tijd moeten uitvinden wie ze is, hoe ze hier is beland en hoe ze er uit kan komen….

 

 

Das Schaurige Haus

Hendrik is zestien jaar oud wanneer zijn moeder besluit om met zijn broertje Eddi en hem naar een klein dorp in Oostenrijk te verhuizen. Hendrik houdt van de stad en wilt helemaal niet naar het platteland. Datzelfde platteland is namelijk helemaal niks aan. Wanneer ze er wonen, merken ze al snel dat de lokale bewoners hen ook nog eens volledig uit de weg gaan. Waarom? Het huis zou vervloekt zijn. Al snel komen Hendrik en zijn familie erachter dat dit nog best eens waar zou kunnen zijn…

 

 

I Am All Girls

Al jaren wordt er gejaagd op een syndicaat dat jonge meisjes over de hele wereld ontvoert en verhandelt. Ze lijken ongrijpbaar of denken altijd een stapje verder vooruit dan de politie die hen achterna zit. Totdat dit plotseling uit elkaar begint te vallen. Wanneer een speciaal agente een seriemoordenaar op het spoor komt, doet hij haar namelijk een zeer ongebruikelijk voorstel om met hem samen te werken zodat zij het volledige syndicaat kan oprollen.

 

 

Ferry

Deze laatste film is waar bijna iedereen op gewacht heeft: Ferry! Netflix had al een hit te pakken met de serie Undercover, maar er kwamen steeds meer klachten na seizoen twee. Mensen zagen te weinig van de eigenlijke hoofdpersoon van de serie: crimineel en pillenbaas Ferry. En dus kon daar maar één ding aan worden gedaan: een film over zijn jongere wilde leven. Wat krijgen we te zien? Ferry in optima forma. Mensen vermoorden, wraak nemen en pillen verhandelen. En natuurlijk ook nog hoe hij zijn liefje Danielle ontmoette. Gauw kijken, op 14 mei!