Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Lenovo Yoga 9i is een mooi en krachtig model in een handzaam formaat. De flexibiliteit helpt enorm bij de handige inzet als laptop, tablet en meer. De nieuwe processor werkt enorm snel en het 4k-scherm is prachtig. Het is wel een prijzig apparaat voor de gemiddelde gebruiker, maar als je eruit kan halen wat de Yoga 9i kan bieden, is het top.

Lenovo komt met een nieuwe range aan laptops en wij mochten de Lenovo Yoga 9i testen voor review. Dit kleine laptopje beschikt over de nieuwste elfde generatie Intel Evo-processors met een lange accuduur, roterende Dolby soundbar en een ingebouwde stylus. Lees hier wat we van de laptop vonden.

Lenovo Yoga 9i Foto: Joost Klein Middelink

Op het eerste oog zie je dat de laptop een mooie aluminium case heeft met afgewerkte hoekjes en een fijne rand voor je polsen om op te rusten tijdens het typen. Het opstarten gaat erg snel en voor we het weten zijn we ingelogd en kunnen we aan de gang. De laptop beschikt zoals gezegd over de elfde generatie Intel Evo Core tot 4,8 GHz, 16GB werkgeheugen en een ssd met 512GB. Het display is een 14 inch UHD 4k-scherm en bevat alle poorten die gebruikelijk zijn bij hedendaagse laptops zoals thunderbolt, USB 3.2 en een 3.5mm audio jack. De accuduur zou ongeveer tien uur mee moeten gaan, afhankelijk van intensiteit van gebruik.

Laptops van Lenovo zijn erg flexibel en dat is hier ook het geval. Met alle gemak vouw je het scherm naar achteren en creëer je een handige (teken)tablet voor andere doeleinden dan een laptop. Wat opvalt is dat de soundbar van Dolby ook meedraait, zodat je altijd optimaal geluid hebt. Er zit een stylus weggewerkt in de behuizing die je te allen tijden kunt gebruiken, maar straalt bij deze tablet-stand. De stylus beschikt over twee knoppen die ieder een in te stellen functie hebben, zodat je deze helemaal naar eigen smaak kunt maken.

Lenovo Yoga 9i Foto: Joost Klein Middelink

In onze ervaring leek de batterij van deze stylus wel snel leeg te gaan, waardoor je niet langer dan een of twee uur ermee kon werken. Dit is niet helemaal een probleem, maar gezien de laptop zelf tegen de tien uur meegaat, kan het eventueel onhandig zijn dat je momenten hebt zonder stylus als je dit voor het werk gebruikt. Gelukkig laadt de stylus wel snel op, want met 15 minuten laden, kun je weer bijna drie kwartier vooruit. De laptop zelf laadt ook erg snel op. Met ook slechts 15 minuten oplaaddtijd kun je ongeveer 3 uur met full hd-resolutie aan de slag of ongeveer anderhalf uur met 4k-kwaliteit.

De Lenovo Yoga 9i is geweldig voor een 2-in-1-laptop. Het model dat wij mochten testen heeft een adviesprijs van €1999,- en biedt daarmee een prijzig apparaat dat alles kan behalve hoogwaardig gamen. Je tovert het lichtgewicht apparaat snel tevoorschijn om te werken, draait het scherm om wat tekeningen te maken en kan foto’s en video’s in hoge kwaliteit bekijken. De nieuwe Intel Evo-processor zorgt voor een nog gestroomlijndere ervaring door middel van het algehele reactievermogen van de laptop. Mocht je echter geen gebruik maken van de flexibiliteit van de Yoga 9i, de stylus of het 4k touchscreen, dan is het een redelijk prijzige laptop voor wat je nodig hebt en zijn er mogelijk goedkopere alternatieven op de markt. Ben je van plan de laptop tot in detail te gebruiken, dan is het wel een geweldig ding.