Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond waarde lezers. Het is weer donderdag en dat betekent dat we voor jullie weer een nieuwe editie van onze filmrubriek hebben. Deze week staan er twee thema’s centraal: fietsen en muziek. En waarom die centraal staan? Je raadt het al, dat lees je in: de filmreleases van week 21!

Sardar Ka Grandson

Een jongeman is ambitieus en heeft zijn hele carrière gefixeerd op maar één ding: zijn geniale businessplan voorleggen aan gearriveerde professionals en hopen dat zij met hem zaken willen doen. Helaas komt zijn idee echter niet van de grond en er is dan ook niemand die met hem in zee wilt gaan. Hij moet het daarom zelf maar aanpakken. Dan krijgt hij ook nog verdrietig nieuws: zijn oma is terminaal ziek. Oma’s laatste wens is om herenigd te worden met haar ouderlijk huis. Dit trekt haar kleinzoon zich persoonlijk aan. Oma’s laatste wens vervullen zal er namelijk ook voor zorgen dat zijn businessplan mogelijk werkt: hij gaat het hele huis naar haar toe brengen!

 

The Racer

Dom Chabol is al jaren een superknecht voor andere rijders in het peloton. Hij wordt dan ook gezien als een van de beste knechten van de laatste decennia. In 1998 gaat Dom waarschijnlijk zijn laatste Tour De France rijden. Het bijzondere is dat de “Grand Départ” (eerste etappe en start van de Tour) voor het eerst wordt gehouden in Ierland. Een paar maanden voordat de Tour echter start, wordt Dom plots uit het team gegooid. Verslagen raakt hij dan ook maar langzaamaan gewend aan het burgerlijke leven. Totdat een van zijn ploegmaten op het gebruik van doping wordt betrapt. Dom wordt terug bij het team gehaald en mag de tour rijden. Zal hij nog iets bijzonders kunnen laten zien?

 

Cicliste per Caso – Grizzly Tour

In deze intieme fietsdocumentaire volgen we twee vrouwen die samen op een enorm avontuur gaan. Silvia en Linda zijn enorme fietsliefhebbers. Ze hebben in hun vaderland Italië al vele grote fietstochten afgelegd en hebben zich nu bedacht dat ze het grootser aan willen pakken. Ze fietsen over “The Great Divide”, die loopt door Mexico, Amerika en Canada. The Great Divide is een waterscheiding die de rivieren die de Grote Oceaan instromen scheidt van de rivieren die de Atlantische Oceaan instromen. In deze documentaire zie je twee liefhebbers die deze vierduizend kilometer lange tocht volledig afleggen op hun fietsen. Een ode aan de fiets en het doorzettingsvermogen van de mens.

 

Sam Smith – Live at Abbey Road Studios

Sam Smith is een naam die inmiddels bij velen wel bekend is. Deze jonge Engelsman heeft al op veel plekken concerten gegeven en bracht tijdens de coronaperiode een nieuw album uit. Dit album heeft hij volledig live uitgevoerd in de Abbey Road Studios en komt nu online uit op Netflix. Voor alle Sam Smith-fans.

 

P!nk: All I Know So Far

De tweede muziekdocumentaire is een terugkeer naar andere tijden. In 2019 is P!nk op wereldtournee en geeft ze overal concerten. Daarnaast is ze ook moeder van twee kinderen en wilt ze op geen van beide vlakken verzwakken. In deze documentaire krijgen we dan ook een enorm hardwerkende P!nk te zien met aan de ene kant de rockster en aan de andere kant de moeder die haar kinderen probeert op te voeden. Sowieso heeft deze tour voor haar een bijzondere eigenschap. We volgen P!nk tot en met haar eerste concert ooit in Wembley Stadium in Londen, Engeland. Een enorme spektakelshow met uitzinnig publiek.