Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op Swablu Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is bijna tijd voor Swablu Pokémon GO-Community Day en het is wederom een Play Where You Are-editie van het evenement. Uiteraard hebben we net als vorige keren allemaal tips voor jullie. Hieronder vind je alle door ons verzamelde tips.

Eventtijden

Deze Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 15 mei van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Dat betekent dat we zes uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Swablu

Tijdens het evenement is Swablu de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die iedere diehard-speler kent als één van de de niet echt interessante Pokémon, maar ook de voor-evolutie van een sterke PVP-Pokémon. Swablu was al shiny en veel spelers hebben die ook al.

  • Tip: Gebruik je Incense, deze zorgt voor meer Swablu
  • Tip: Zorg dat je voldoende ballen hebt
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (meer candy betekent meer Altaria)
  • Wanneer je een Flying- of Normal Mega-Pokémon hebt (Charizard Y, Pidgeot en Lopunny) krijg je extra Candy

Event-move: Moonblast

Iedere Swablu die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Altaria en iedere Altaria die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Moonblast. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel, maar hij had al goede alternatieven.

  • Tip: Als je al veel Swablu hebt, ruil er dan een paar met kans op lucky

Event-bonus: 1/4 Hatch-afstand

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook zes uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de hatch-afstand die je kunt krijgen. Ieder ei dat in een incubator wordt gestopt krijgt 1/4 Hatch-afstand.

  • Tip: Gebruik Super Incubators voor nog minder hatch-afstand

Event-bonus: Drie uur Incense

Ook dit keer duren niet de lures maar de Incense drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van Incense moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Vergeet niet je Incense gelijk twee keer aan te zetten

Sinds kort hoor je wekelijks onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.