Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Lomi.

Door de coronapandemie zijn we massaal thuisgebleven, zowel tijdens de verplichte avondklok, als de lockdown waarbij vrijwel alle winkels en andere gelegenheden gesloten waren. We zochten daarbij nieuwe hobby’s om de verveling tegen te gaan, maar ook omdat je hier nu veel meer tijd voor vrij kon maken, je zat immers toch maar thuis. De keukenprinsen en -prinsessen konden aan de slag om hun culinaire vaardigheden eens op te krikken of juist te experimenteren. Het is daarbij dan ook een kleine stap naar het verbouwen van eigen groente en fruit. Om de cirkel rond te krijgen kan je dan ook net zo goed zorgen voor je eigen compost. Om dit proces eenvoudig te kunnen uitvoeren is de Lomi ontwikkeld, een keukenmachine wat simpelweg compost maakt van het afval wat je overhoudt in de keuken.

De werking is vrij eenvoudig. Je vult het apparaat met restjes fruit, groente, koffiedrap en nog veel meer. Je laat de Lomi zijn werk doen en na een dag pruttelen heb jij je eigen verse compost voor je (moes)tuin. De Lomi beschikt tevens over een functie om bioplastic af te breken. Dit maakt het apparaat een hit op Indiegogo en gaan als warme broodjes over de toonbank. Mocht je interesse hebben, kan je eenvoudig een exemplaar reserveren voor €399,-.