Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eind 2020 bracht de fabrikant de BlackWidow V3 Pro op de markt, een stevig draadloos mechanisch toetsenbord. Nu hebben zij in deze serie ook een compacter model uitgebracht in de vorm van de Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed. Het gaat hier eveneens om een draadloos mechanisch toetsenbord, maar dan wat compacter.

Niet elke gamer wil een fors gamingtoetsenbord op hun bureau hebben liggen. Velen zijn juist op zoek naar een compact model waarmee ze wat ruimte kunnen besparen. De BlackWidow V3 Mini HyperSpeed zou hiervoor het ideale model kunnen zijn. Dit mechanische toetsenbord is ontwikkeld voor gamers en beschikt over wat aanvullende features. Bovendien is het een draadloos model, dus je hebt ook geen last van een kabel die over je bureau loopt. Het toetsenbord kan middels Bluetooth worden verbonden of met de bijgeleverde USB-C-kabel. De kabel zorgt er tevens voor dat het toetsenbord wordt opgeladen wanneer de interne accu leeg is. Het toetsenbord maakt gebruik van de HyperSpeed-standaard waarbij er een snelle en stabiele connectie is zonder enige vertragingen. Vertragingen zijn immers niet gewenst wanneer je aan het gamen bent. De bijgeleverde USB-dongel kan met meerdere apparaten overweg, zodat je maar één dongel hoeft te gebruiken voor zowel je toetsenbord als je draadloze Razer-muis als je die ook hebt.

De Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed kan worden besteld in twee uitvoeringen, waarbij het verschil hem voornamelijk zit in de mechanische switches. Er is namelijk een model met gele switches waarbij er gebruik is gemaakt van verbeterde geluidsdemping, maar er is ook een model met groene switches. Deze uitvoering heeft geen demping en heeft daarbij de kenmerkende klikkende geluiden. Tevens is het toetsenbord voorzien van doubleshot ABS-keycaps die overweg kunnen met RGB-verlichting. Dit is iets wat Razer op vrijwel al hun gamingapparatuur toepast, zodat je met de Razer Synapse-software de verlichting naar keuze kan instellen en kan combineren met andere Razer-producten.

Net als bij de BlackWidow V3 Pro, is de behuizing van de Mini gemaakt van aluminium voor een goede en stevige bouw. Naar verluidt zou de interne accu voor 200 uur aan speelplezier moeten bieden voordat deze weer moet worden opgeladen. Het interne geheugen biedt de mogelijkheid om vijf profielen op te slaan, zodat je snel kunt wisselen naar een profiel dat bij past bij de game die je op dat moment speelt. Hierbij kunnen gamers ook verschillende macro’s instellen en is er een pollingrate van 1000Hz.

Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed