Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond en welkom bij onze rubriek. We hebben voor jullie deze week weer een speciale mix. Onze films zijn allemaal internationaal en in allerlei vreemde talen. Ook hebben we de nieuwste documentaire van David Attenborough die uit gaat komen op Netflix. En als laatste een documentaire over een baanbrekende foto. Welke foto? Lees gauw verder in: de filmreleases van week 22.

 

The Edge of All We know

Iedereen herinnert zich vast nog dat ene moment in 2019. Er kwam een foto online. Een foto van een zwart gat. Dit was de eerste foto die wij als mensheid ooit zagen van een zwart gat. En het verhaal van hoe die ene foto tot stand kwam, is het verhaal van deze documentaire. Hierin volgen we twee verhaallijnen: De eerste is van onderzoekers. Zij proberen onder leiding van Stephen Hawking nog steeds om een bepaalde theorie op zwarte gaten los te laten. De andere is van het EHT team. Event Horizon Telescope was de naam van het team die het flikte om die eerste foto te delen met de wereld…

 

Breaking Boundaries: The Science of Our Planet.

We hebben het al vaker gehoord, maar de tijd begint te dringen. De tijd voor de mensheid om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Tussen 2020 en 2030 zullen onze acties bepalen welke koers we varen voor de toekomst van onze planeet. Onder leiding van David Attenborough, komt Netflix met wederom een nieuwe documentaire over klimaatverandering. Deze probeert maar één ding: om de mensheid de juiste richting in te sturen en actie te laten ondernemen voor dat het te laat is…

 

Carnaval

Deze film zit totaal aan de andere kant van de medaille dan de twee eerder genoemden. In Carnaval gaat een influencer gratis met haar vriendinnen op vakantie nadat haar vriend is vreemdgegaan. Ze gaan naar Bahia, waar de Braziliaanse carnaval cultuur enorm groot is. Hier ontdekt zij dat het leven niet draait om likes of hoe vaak je online gezien word, maar om het echte leven. Vriendinnen maken het leven mooier. In een tijd van Corona en lockdowns is dit niet de allerbeste film, maar het kan je in ieder geval digitaal meenemen naar een enorm feest.

Sweet & Sour

Wanneer een koppel trouwt, begint voor hun een spannende tijd. Ze zijn dan wel aan elkaar verbonden, maar leven nog steeds apart van elkaar door hun werk. Hun langeafstandsrelatie kent dan ook genoeg moeilijke momenten. Dit wordt nog moeilijker als hij op zijn werk een vrouwelijke collega krijgt die hem 24/7 aandacht geeft. De vraag is of zijn liefde sterk genoeg is om zijn vrouw trouw te blijven.

 

Pretty Guardian Sailor Moon Eternal

Dit is een anime die wij allemaal kennen. In de jaren ’90 was Sailor Moon bij ons op de televisie te zien. Die versie was minder loyaal aan het bronmateriaal van de manga, en daarom besloot men om in 2014 met een zogenaamde reboot opnieuw te beginnen. Deze dubbele film kan men dan ook beschouwen als het vierde seizoen van de nieuwe serie Sailor Moon Crystal.

Deze film vertelt het verhaal van een aarde die wordt getroffen door een totale zonsverduistering. Hierdoor verdwijnt al het licht op de aarde, en lijken kwade geesten hun kans te grijpen door de aarde te teisteren met allerlei kwaadaardigheden. Hierdoor moet Usagi samen met haar vrienden weer bijeenkomen om zo het kwaad te bestrijden en de aarde weer van licht te kunnen voorzien!