Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Chinese smartphonefabrikant OPPO heeft vorig jaar hun eerste smartwatch op de markt gebracht en volgens de laatste verhalen zou de OPPO Watch 2 met Snapdragon Wear 4100 op komst zijn.

Volgens de geruchten moet de opvolger worden uitgebracht in twee formaten, namelijk een 46- en 42 millimeter. Een ander belangrijk onderdeel is dat de Watch 2 wordt voorzien van een snellere Snapdragon Wear 4100-processor. Het zou daarmee op dit moment de tweede smartwatch zijn met een dergelijke processor. De chip werd eerder door Mobvoi gebruikt voor de TicWatch Pro 3. Het besturingssysteem is volgens de geruchten gebaseerd op Android 8.1 en zal in China bij release niet op WearOS draaien. Ook zal het nieuwe model een verdubbeling aan opslagruimte krijgen. De Watch 2 krijgt 16GB opslagruimte waar het eerste model 8GB had.

Wat het uiterlijk betreft zal er weinig veranderen ten opzichte van zijn voorloper. Zo moet ook de Watch 2 een vierkante kast krijgen. Er zijn wat extra gegevens gelekt, maar ook hiervan is niet bekend of het over de OPPO Watch 2 gaat. Er zou onder andere een foto zijn gelekt van een smartwatch en de afmetingen en kleuren waarin het horloge beschikbaar zal zijn. Zo wordt er onder andere Dusty Gray, Mine Shaft, Steel Blue en Gold Sand genoemd. Helaas is het nog niet allemaal officieel bevestigd en zullen we het even met de geruchten moeten doen. Waarschijnlijk zal de onthulling niet lang op zich laten wachten.

OPPO Watch 2