Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over ReVolt-batterij.

Steeds meer electronica is tegenwoordig voorzien van een accu die je middels een USB-kabel kunt opladen. Daarmee worden batterijen steeds minder gebruikt en bestaan scenario’s waarbij je geen muziek meer kon luisteren met je Walkman of Discman omdat de batterijen leeg waren eigenlijk niet meer. Sowieso is een Walkman of Discman iets wat je niet meer tegenkomt, maar juist voor dergelijke oude apparaten is de ReVolt-batterij ontwikkeld.

Het is namelijk een USB-lader, maar dan in de vorm van een batterij. Er zijn verschillende adapters beschikbaar zoals de AA- en AAA-batterij wat de meestgebruikte batterijen zijn. Aan de batterij is een erg dun kabeltje bevestigt waardoor het afdekklepje van de batterij ook nog gewoon dicht kan. Het uiteinde van de kabel is voorzien van een USB-stekker zodat je deze eenvoudig kan aansluiten op bijvoorbeeld een powerbank of lader. Ideaal dus voor apparaten waarvoor een batterij nog noodzakelijk is.

De ReVolt-batterij is middels Kickstarter te reserveren voor €29,-