Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. Het is alweer juni en de zomer is eindelijk aangebroken. We leven al een aantal dagen met veel warmere temperaturen dan de weken die hier aan vooraf gingen. We kunnen inmiddels ook langzaam écht vooruit kijken want er mogen dit jaar ook nog wat festivals plaatsvinden. En films? Het geweldige nieuws is dat de bioscopen weer open mogen vanaf aankomende zaterdag! Dat betekent dat je weer op een date night naar de film kan gaan. En dus moeten we het hebben over de nieuwe films in: de filmreleases van week 23.

 

Spiral: From The Legacy Of SAW

Als je dan toch naar de bioscoop gaat dan kan je maar beter meteen goed beginnen. Op tien juni komt er weer een nieuwe film uit in het SAW-universum. In deze film zien we Chris Rock en Samuel L. Jackson als vader en zoon. Beiden zijn rechercheurs die speciale misdaden oplossen. Maar de vader is inmiddels met pensioen. Hij komt daar echter snel van terug, als blijkt dat er een nieuwe moordenaar rondloopt die de beruchte Jiggsaw motieven weer tot leven brengt. Jiggsaw is allang dood, maar zijn erfenis nog lang niet! Een nieuwe bloedstollend spannende horror-film om naar uit te kijken als je een fan bent van SAW.

 

Nobody

Hutch is een normale man met een normaal leven. Hij heeft een gezin met twee kinderen en een lieve vrouw. Op een avond overkomt hen echter iets vreselijks: het gezin wordt thuis overvallen. Terwijl Hutch de overhand heeft en een golfclub in de aanslag houdt om een overvaller te rammen, besluit hij het toch niet te doen. Zijn vrouw en zoon zijn dan ook teleurgesteld in hem. Zijn dochter is echter vooral bezig met haar eigen verdriet: haar lievelingsarmband is gestolen door de overvallers. En juist dat hadden de overvallers nou niet moeten doen. Hutch was vroeger eigenlijk een “auditer”: iemand die de afrekening verzorgt in een crimineel circuit. Met deze criminelen zal Hutch dan ook zeker eens even werkelijk afrekenen.

 

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Ed en Lorraine Warren waren real life detectives die paranormale zaken onderzochten. Deze verfilming brengt één van  hun meest beroemde zaken naar het witte doek. Een jongen lijkt bezeten te zijn door een demon. Ondertussen wordt een onschuldige man elders vermoord. Er blijkt dan alleen veel meer met hem aan de hand te zijn en niemand lijkt te kunnen helpen. Deze zaak zal dan ook het uiterste vragen van Ed en Lorraine.

Pieter Konijn 2: Op De Vlucht

In dit tweede deel zien we onze trouwe vriend Pieter Konijn weer terug. Pieter zijn familie is inmiddels gegroeid en Thomas is getrouwd. Alles lijkt dan ook van een leien dakje te gaan. Maar Pieter zou Pieter niet zijn als hij geen ondeugende trucs zou blijven uithalen. Op een dag komt Pieter dan ook in de problemen en verdwijnt hij plotseling. Niemand waar hij naar toe is gegaan. Zijn familie zal dan ook op een epische zoektocht moeten gaan om hem weer terug te vinden.

 

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train

Volgens vele anime-fans moet dit de anime-film van het jaar worden. Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train neemt ons mee naar waar seizoen één van de anime stopte. Tanjirou keert huiswaarts en ziet zijn familie weer. Al snel bereikt hem het nieuws dat een trein met passagiers gekaapt wordt door een stel demonen. Hij wordt dan ook opgeroepen en gevraagd om te komen helpen. De demonen hebben een zeer sinister steekspel voorzien: alles speelt zich af in Tanjirou’s gedachten en de demonen hebben zich ingegraven in zijn dromen. Voor Tanjirou is het niet alleen een kwestie van de eindbaas zien te verslaan, maar ook om wakker te worden en zo zijn volledige kracht te kunnen gebruiken.