Doorgaan naar artikel
Er is geen verhoogde Gible Catch-rate vandaag, wel een verhoogde shiny-rate!
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Veel spelers gaan er meestal vanuit dat er een verhoogde vangkans is tijdens Community Day, maar zeker is dit absoluut niet. Soms vergeet Niantic de kans te verhogen, of is het juist bewust niet verhoogd. Vooral bij starters moet de kans omhoog om een beetje leuke dag te hebben, maar de Gible Catch-rate is bijvoorbeeld niet verhoogd. En dat is helemaal prima zoals het nu lijkt, want je hebt nog altijd 40 procent kans (bij een gewone bal, zonder berries, zonder Nice, Great of en Excellent en zonder curveball).

Bij een starter is de vangkans normaal zonder verhoging twintig procent. De Gible Catch-rate is dus niet verhoogd en dat lijkt ook niet nodig. De shiny-rate is overigens wel verhoogd. Vermodelijk gewoon rond de één op vijfentwintig, maar zeker is dat nog niet helemaal!

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.