Doorgaan naar artikel
NWTV-opinie: Niantic deed eindelijk waar (bijna) iedereen op hoopte
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Laten we beginnen met de disclaimer dat dit artikel is geschreven op persoonlijke noot. De mening die in dit artikel staat vertegenwoordigt dus niet de mening van iedereen. We roepen wel iedereen op om via Facebook zijn of haar mening te delen! We zijn heel benieuwd naar hoe jullie de dag gisteren hebben beleefd.

Gisteren was het eindelijk zover. Voor het eerst sinds april 2019 was er weer een Dragon-type Pokémon extreem veel te vangen tijdens Community Day, maar belangrijker nog, het was net zo lang geleden dat er een pseudo-legendary Pokémon te vangen was tijdens het evenement. Bagon was het toen en nu dus Gible. Een pseudo-legendary Pokémon is overigens een Pokémon die niet legendarisch is, maar wel (bijna) net zo goed is. Uiteraard draait het dan om de eind-evolutie (Salamence in 2019 en nu dus Garchomp).

Dat Niantic tijdens de pandemie er lang voor heeft gekozen om Gible (wat de eerste pseudo-legendary Pokémon op de lijst was) niet uit te brengen tijdens een Community Day, viel heel goed te begrijpen. Dat het nu toch is gedaan is misschien wel des te opmerkelijker. Daarmee overigens geen verkeerde keuze (vanuit Nederlands oogpunt). Sterker nog, doordat we nog altijd in de pandemie zitten waren gisteren ook de Corona-aanpassingen voor Community Day-actief:

  • Het evenement duurde zes uur in plaats van drie uur
  • Incense duurde drie uur en had een (zeer) verhoogde effectiviteit (normaal één Pokémon per vijf minuten, nu twee per minuut)

De vraag is natuurlijk of deze aanpassingen voor Community Day er wel afgaan, maar dat zullen we hopelijk later dit jaar weten. Deze aanpassingen zijn normaal al zeer welkom wanneer er geen pandemie zou zijn. Daarmee zou iedere Community Day beter zijn. Wat gisteren er nog eens bij kwam was dat je ook nog Lures had die drie uur duurden. Dat was tijdens de pandemie nog niet zo geweest bij een Community Day.

Qua bonussen was het evenement dus al succesvol te noemen vinden wij. Maar ook qua andere zaken die niet als echte bonus gezien kunnen worden. Veel spelers waren bang voor minder spawns, lagere catchrate of minder shinies. Precies deze dingen waren niet van toepassing en alles was wat we gewend zijn van het evenement. Daarmee deed Niantic waar spelers op hoopten en was Gible Community Day alleen een teleurstelling als je er vooraf al niet naar uitkeek.

We horen dus graag was jullie er van vinden via Facebook!

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op Facebook en Telegram.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.