Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. We kunnen inmiddels genieten van een eerste week aan bioscoopfilms. Eindelijk mogen we weer en eindelijk kunnen we weer. De bioscopen draaien inmiddels dan ook warm met een hele hoop films die tegelijk worden uitgepompt. Stuk voor de stuk zijn de films uit de selectie voor deze week, films met veel potentie. Nu is het alleen aan jullie om het daarmee eens te zijn. Welke films we hebben gekozen? Lees gauw: de filmreleases van week 24!

Petite Fille

In onze tijd kan deze film niet actueler zijn. Petite Fille vertelt het verhaal van de 7-jarige Sasha. Zij is geboren als jongen, maar voelt zichzelf een meisje. Door haar vriendjes en vriendinnetjes wordt dit ook geaccepteerd. Voor hen is dit de normaalste zaak van de wereld. Echter is het voor de volwassen mensen om haar en haar familie heen, niet zo normaal en accepteren zij dit niet. We zien Sasha dan ook gedwongen worden om zich op school te kleden als een jongen omdat ze zo geboren is. Voor Sasha is dit dan ook heel moeilijk. Zij gaat hiervoor daarom ook naar een therapeut. Al deze dingetjes meemaken op zo’n jonge leeftijd is intens en we krijgen in deze documentaire dan ook een heel intiem inzicht in het leven van kleine Sasha.

Zappa

Deze bijzondere documentaire neemt ons mee door het leven van de legendarische muzikant Frank Zappa. Als muzikant is hij niet in één genre te plaatsen en gedurende zijn veel te korte leven heeft hij dan ook muziek gemaakt en geschreven die voor velen bekend moeten zijn. In deze documentaire zien we unieke archiefbeelden, getuigenissen van goede vrienden en betuigingen van nog steeds uitzinnige fans.

Gunda

Deze film vertelt het verhaal van een moeder zeug en haar twaalf kleine biggetjes. Het beeld dat we te zien krijgen is in zwart-wit en de soundtrack is die van de boerderij zelf. Deze film vraagt je om te gaan zitten en het leven eens even te bekijken zoals het zich werkelijk afspeelt. Met een traag verteltempo laat deze film je het pure leven op de boerderij zien. Dat van een stel varkens, een kudde koeien en een aantal kippen.

Judas and the Black Messiah

Fred Hampton is een jonge en charismatische activist die voorzitter wordt van de Illinois-afdeling van de Black Panthers. Met het aannemen van deze rol komt hij dan ook automatisch in de spotlights te staan van de autoriteiten. De Black Panthers proberen een revolutie te starten en tegelijkertijd probeert de FBI dat te voorkomen. Om dat echter te laten lukken moeten ze wel een man in de organisatie zien te vinden die hen informatie kan doorspelen. En juist die man speelt aan twee kanten zijn eigen spelletje.

Godzilla vs. Kong

Als je twee bekende monsters uit films zou moeten opnoemen, dan kom je al snel uit bij deze twee. In Godzilla vs. Kong krijg je precies wat je kan verwachten: een epische strijd tussen twee gigantische monsters, waarin de één meer kwaad lijkt te willen doen dan de ander. Ergens tussen de twee titanen bevindt zich ook nog de mensheid. Deze probeert de oorsprong van de beide monsters te ontrafelen en zich tegelijkertijd staande te houden. Maar te midden van de krachtmeting tussen deze brute monsters, speelt de mens een pijnlijke bijrol…