Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Dusk-zonnebril.

Het lekkere weer staat weer om de hoek wat inhoudt dat we weer meer zon mogen verwachten. De zomerkleding en zonnebrand wordt weer tevoorschijn gehaald en uiteraard mag de zonnebril hierbij niet ontbreken. Naast dat je wat beter kunt zien zonder telkens je ogen dicht te moeten knijpen door het felle zonlicht, biedt het ook bescherming voor je ogen. De Dusk-zonnebril is een wat andere zonnebril met speciale glazen. Zo is de tint van de glazen namelijk aan te passen middels een app op je smartphone. Wanneer de zon feller is kan je dus eenvoudig kiezen voor een donkerdere tint en vice versa.  Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat er gebruik wordt gemaakt van electrochromische glazen. Middels een kleine elektrische lading die door de glazen loopt kan de tint worden veranderd. In de app kan je ook verschillende voorkeuren instellen die je vervolgens met een tik op het pootje van de bril kunt activeren. Zo hoef je je smartphone niet eens uit je broekzak te halen.

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben de ontwikkelaars van Ampere ook speakers en een microfoon ingebouwd. Zo kan je bijvoorbeeld van je muziek genieten wanneer je ligt te zonnen in je hangmat, maar ook een telefoongesprek kunt voeren. De Dusk-zonnebril is middels een Indiegogo-project opgezet en kan voor een bedrag van ongeveer €204,- worden gereserveerd.