Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: BolaWrap is het nieuwe gereedschap van de politie
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de BolaWrap.

De taak van de politie is zorgen dat iedereen zich netjes aan de regels houdt, maar moet helaas ook regelmatig ingrijpen. Ze zijn bewapend met een pistool, pepperspray en een wapenstok of taser. Op het pistool na zijn dit zogenaamde niet-dodelijke wapens, omdat ze niet het leven kunnen nemen van een persoon, al doen ze natuurlijk wel behoorlijk pijn. Dit heeft bij de politie normaliter de voorkeur en zullen met deze handige gereedschappen de betreffende overtreder eenvoudig kunnen inrekenen, terwijl ze zichzelf beschermen. De BolaWrap zou weleens het nieuwste gereedschap kunnen zijn van de politie. Het apparaat lijkt een beetje op de taser en schiet een lijn uit die bijvoorbeeld om de benen of het middel van de overtreder geschoten wordt. Dit gaat uiteraard met hoge snelheid zodat de ontvanger geen tijd heeft om te ontwijken. De BolaWrap is het meest effectief tussen de drie tot acht meter.

De BolaWrap wordt al bij verschillende politiebureaus in de Verenigde Staten gebruikt en ze zijn er erg positief over. Wie weet lopen onze handhavers hier in de toekomst ook mee rond.