Doorgaan naar artikel
Bereid je voor op Tepig Pokémon GO-Community Day
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het is bijna tijd voor Tepig Pokémon GO-Community Day en het is wederom een Play Where You Are-editie van het evenement. Uiteraard hebben we net als vorige keren allemaal tips voor jullie. Hieronder vind je alle door ons verzamelde tips.

Eventtijden

Deze Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 3 juli van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Dat betekent dat we zes uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Tepig

Tijdens het evenement is Tepig de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die iedere diehard-speler kent als één van de starters natuurlijk uit de games voor de consoles en handhelds. Tepig was nog niet shiny en is daardoor extra interessant.

  • Tip: Gebruik je Incense, deze zorgt voor meer Tepig
  • Tip: Zorg dat je voldoende ballen hebt
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (meer candy betekent meer Emboar)
  • Wanneer je een Fire Mega-Pokémon hebt (Charizard X of Charizard Y) krijg je extra Candy

Event-move: Blast Burn

Iedere Pignite die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Emboar en iedere Emboar die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Blast Burn. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel.

  • Tip: Als je al veel Teipig hebt, ruil er dan een paar met kans op lucky

Event-bonus: 3 x Catch Stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie bonussen voor spelers. De belangrijkste is de Catch Stardust die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst (dus ook niet Tepig) drie keer meer Stardust. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren of andere acties.

  • Tip: Gebruik het hele evenement Star Piece (in totaal 4.5 keer meer Stardust bij vangen)
  • Tip: Zet je starpiece alvast twaalf keer aan

Event-bonus: Drie uur Incense

Ook dit keer duurt Incense drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van Incense moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Vergeet niet je Incense gelijk twee keer aan te zetten

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige keer duren tijdens Community Day de lures drie uur. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.