Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de 32°N-zonnebril.

Zonnebrillen zijn met het zonnige weer niet weg te denken. In allerlei verschillende vormen en maten lopen we ermee rond, waarbij de een meer is gericht op het design en de ander meer op het doel: het beschermen van de ogen tegen het zonlicht. Er zijn ook zonnebrillen op sterkte zodat je niet hoeft te wisselen met je normale bril wanneer je iets wilt lezen. Dan zijn er ook veel multifocale brillen. Dat zijn brillen met een leesgedeelte verwerkt in het glas, zodat van dichtbij de letters goed gelezen kunnen worden. Top op heden zijn er vrijwel geen zonnebrillen waarin dit is verwerkt, maar daar brengt de 32°N-zonnebril verandering in. Deze slimme bril is namelijk voorzien van een handige feature. Het is namelijk mogelijk om met een swipe over het brilpootje de brilsterkte aan te passen en een leesgedeelte tevoorschijn te halen in je brilglas.

Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Liquid Crystal-brilglazen. Naast het swipen op de brilpoot, is het ook mogelijk om dit met een bijbehorende app te bedienen. De 32°N-zonnebril is overigens wel bedoeld voor gebruikers die een minimale afwijking hebben in de sterkte van hun ogen. Daarmee zal de focus voornamelijk ook liggen op het leesgedeelte zodat je even snel kan wisselen om iets te kunnen lezen en vervolgens weer teruggaat naar de normale zonnebrilglazen.

De Kickstarter-campagne is al een groot succes en de zonnebril kan voor $229,- worden gereserveerd.