Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de SpyraTwo-waterpistolen.

Vrijwel iedereen die in de jaren 90 is opgegroeid ging in de zomer met vrienden op pad met de Super Soaker, de groen met gele watervriend waarmee je al pompend de straten onveilig maakte. Het grote succes zorgde al gauw voor vele extra accessoires, zoals een rugzak waarin extra watertanks zaten of een extra grote Super Soaker met een extra groot waterreservoir. Door de jaren heen zijn er veel verschillende waterpistolen uitgebracht, maar de SpyraTwo-waterpistolen gaan nog een stapje verder door ook een stukje technologie te gebruiken.

De SpyraTwo is de opvolger en verbeterde model van de SpyraOne. Het waterpistool is voorzien van een ingebouwde accu om harder en gerichter te schieten. Het waterpistool schiet ook geen volledige waterstraal zoals de meeste waterpistolen, maar schiet korte “waterkogels” naar het doelwit. Met de krachtige accu is het mogelijk om tot wel veertien meter ver te schieten. Het opladen van de accu gaat eenvoudig via een USB-lader en is afgewerkt met een dopje zodat je hem ook onder water kunt gebruiken. Is de watertank leeg dan kan je hem eenvoudig bijvullen door de SpyraTwo in het water te houden. Binnen twaalf seconden ben je weer klaar voor een nieuwe ronde.

Het design heeft wel wat weg van een pistool uit de gamereeks Halo en is tevens voorzien van een display waarop wordt aangegeven wat de capaciteit is van je SpyraTwo. Het is overigens geen goedkoop waterpistool. De adviesprijs van de SpyraTwo ligt ongeveer op €149,-.