Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de LensHD.

De brildragers onder ons moeten regelmatig hun bril poetsen. Op het glas komen immers vingerafdrukken, spetters, vlekjes of gewoonweg stofdeeltjes die het zicht verminderen. Er zijn verschillende methodes om je bril te poetsen, zoals een theedoek, speciale doekjes en vloeistof. Daar komt nu ook de LensHD bij. Dit is een nieuw project op Kickstarter en is volledig gericht op het automatisch poetsen van je bril.

De LensHD is een apparaatje waar je je bril in stopt, op een knopje drukt en vervolgens je bril grondig gaat reinigen. Dit wordt mede gedaan door de zachte microfiber kussentjes aan de binnenkant. De LensHD is geschikt voor vrijwel ieder montuur en glazen, of het nu gaat om rechthoekige of ronde glazen. Bovendien is het apparaat voorzien van een USB-C-aansluiting zodat je hem eenvoudig kan gebruiken met een USB-C-kabel vanuit het stopcontact of vanuit een powerbank. Met deze laatste optie ben je in ieder geval erg mobiel.

De LensHD kan worden gereserveerd voor ongeveer €64,-.