Doorgaan naar artikel
Battlefield Portal aangekondigd als aanvulling op Battlefield 2042
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het duurt nog even voordat we met de nieuwe shooter van Electronic Arts aan de slag kunnen. Toch komt er zo nu en dan wat informatie over de nieuwe titel. Zo is er zojuist Battlefield Portal onthuld, een aanvullende mode voor Battlefield 2042.

Battlefield Portal is tijdens de EA Play Live aangekondigd en kan nog weleens leuk zijn voor de doorgewinterde Battlefield-fans. Zo is de door de community gedreven mode gebaseerd op wapens, maps en soldaten uit oudere delen uit de franchise. In Battlefield Portal kunnen spelers zelf aan de slag met verschillende instellingen, modi en een Logic Editor waarmee ze zelf multiplayerpotjes kunnen samenstellen zoals zij graag willen spelen.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Caspian Border, een map uit Battlefield 3, maar ook maps uit Battlefield 1942 en Battlefield: Bad Company 2. In totaal zijn er zes maps beschikbaar, plus de zeven standaard maps uit de nieuwe game. Ook zijn er verschillende wapens, gadgets en voertuigen beschikbaar uit de eerdere delen. We zijn inmiddels een flink aantal jaren verder en daarom zijn de maps ook voorzien van een nieuw jasje. Zo zijn omgevingen in deze maps, in tegenstelling tot de originele van jaren geleden, wel verwoestbaar wanneer je bijvoorbeeld met een tank op gebouwen schiet.

Battlefield Portal is overigens enkel beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc met 128 gelijktijdige spelers. Voor de vorige generatie is het alleen mogelijk om met 64 spelers te spelen. Spelers kunnen hun creaties ook via de community met elkaar delen.

Battlefield 2042 ligt vanaf 22 oktober in de winkel voor Xbox Series X|S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4 en pc.