Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Goedenavond. Welkom bij een nieuwe rubriek. We hebben voor jullie een speciale XL-editie klaarstaan. De rubriek bestaat inmiddels namelijk een jaar! Daarom zitten er deze week net een paar films extra in. Als NWTV zijn we blij met lezers zoals jullie. Dat maakt het voor ons de moeite waard om deze content te schrijven. Daarom bij deze: dank voor het lezen. En dan nu: De feestrubriek van onze filmreleases XL-editie!

 

Supernova

Sam en Tusker zijn al twintig jaar samen en willen dat vieren. Ze reizen samen rond in een camper door Engeland en bezoeken daar vrienden en familie. Voor beide heren is dit een speciale vakantie: alles nog één keer samendoen. Waarom nog één keer? Tusker heeft dementie, en dat wordt langzaam steeds erger. Hij wilt dan ook keer op keer aan Sam vertellen: vertrek en laat mij maar achter. Maar Sam houdt van Tusker, en hij wil dit samen met hem tot het einde uitzitten…

 

Old

Een aantal verschillende gezinnen besluiten allen, los van elkaar, om op vakantie te gaan naar een tropische bestemming. Hier komen maar weinig toeristen en de stranden zijn vaak afgelegen en onbezet. Wanneer de kinderen het water ingaan, gebeuren er langzaam steeds meer mysterieuze dingen. Zo vinden ze een drijvend lijk, een vergaan karkas van een mens en blijkt er nog iets raadselachtigs aan de hand. Wanneer de kinderen namelijk het water ingaan, worden ze allemaal spontaan ouder. Dit proces lijkt niet te stoppen, maar toch gaan ze op zoek naar een uitweg.

 

 

The Last Letter From Your Lover

Wanneer een jonge journaliste in het hedendaagse Londen brieven van een affaire tussen een schrijver en rijke getrouwde vindt, duikt ze daar meteen in. Haar conclusie is al snel: ze zijn nooit bij elkaar gekomen. Doordat ze echter alles over hen wil uitvinden komt ze al snel achter een aantal bijzondere feiten. In 1965 liepen ze elkaar mis, maar in 2021 zijn beiden nog in leven. Ze besluit daarom te proberen om hen toch nog met elkaar te verbinden, en zo hen toch nog bij elkaar te krijgen…

 

Envole-Moi

Thomas is een echt feestbeest. Hij is vijfentwintig jaar oud en doet maar dotje. Zo werkt hij niet, doet hij nauwelijks iets in huis en is het eigenlijk maar een luie vent die teert op het geld van zijn ouders. Als Thomas op een dag de auto het zwembad in rijdt is de maat vol. Zijn vader koppelt hem aan één van zijn patiënten. Thomas moet voor hem gaan zorgen en hem amuseren tijdens zijn dagelijkse leven. Alleen wordt hij niet verbonden met een normale 12-jarige, maar met een jongen met diabetes en hartfalen. Toch ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee. Eentje die op beiden een blijvende indruk zal achterlaten…

 

Falling

Wanneer de plattelandse boer Willis begint te dementeren, haalt zijn zoon John hem op en brengt hem naar Los Angeles. Hier leeft John een fijn leven met zijn partner Eric en hun dochter. Voor Willis is dit allemaal maar lastig. Hij is een totaal andere wereld gewend en heeft eigenlijk nooit overweg gekund met zijn zoon. Door middel van vele flashbacks zien we dan ook dat Willis nooit aardig is geweest tegen zijn zoon John. Maar nu Willis langzaam zijn weg begint kwijt te raken, zullen hij en John toch samen overweg moeten kunnen…

Words on Bathroom Walls

Adam is een tiener die van school moet veranderen doordat hij een speciale aandoening heeft. Hij lijdt namelijk aan Schizofrenie. Adam ziet en hoort dingen die er niet zijn. Die kunnen soms alleen in je hoofd plaatsvinden, maar ze kunnen ook visueel vorm krijgen. Voor Adam geldt dan ook het laatste. Hij ziet ook alle stemmen en ziet ook vaak dingen gebeuren die op dat moment helemaal niet gebeuren. Voor hem voelt het dan ook alsof hij in een totaal isolement zit: niemand vindt hem leuk en niemand zal hem ooit begrijpen. Totdat hij op zijn nieuwe school Maya ontmoet. Zij wil hem begrijpen en doet hem inzien dat er zeker, veel meer is dan alleen zijn schizofrenie.

 

 

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Wanneer Snake Eyes in een gevecht verwikkeld raakt, redt hij een Japanse man van zijn belagers. Deze man blijkt niet zomaar iemand te zijn. Hij is de clanleider van de Japanse Arashikage. Deze Ninja-clan bestaat al 600 jaar en heeft al die tijd in de schaduw geleefd. Nu is dat voor het eerst anders. Zij zijn het doelwit van de terreurorganisatie Cobra geworden. Cobra wil de clanleider vermoorden en de Arashikage uitroeien. Dit gaat Snake Eyes aan het hart en hij besluit zich aan te sluiten bij de Arashikage en het gevecht aan te gaan met Cobra.

 

 

The Way I See It

The Way I See It gaat over Pete Souza. Hij een journalist en fotograaf die de opdracht heeft gehad om tot tweemaal toe een Amerikaanse president en diens presidentschap vast te leggen op camera. Pete Souza deed dit voor president Ronald Reagan, en vele jaren later voor Barack Obama. Met die laatste werd Souza beroemd, omdat hij vele foto’s online deelde. Na het presidentschap van Obama, beantwoordde Souza vaak tweets van President Trump met foto’s van het presidentschap van Obama. Hiermee tekende hij een contrast tussen de twee presidentschappen. Pete Souza heeft Obama’s presidentschap van heel dichtbij mee mogen maken en dit is zijn verhaal daarover.

 

Words Bubble Up Like Soda Pop

Van de maker van Your Lie In April komt nu een nieuwe anime film. Deze gaat over een jongen genaamd Cherry die zijn gevoelens het beste kan uiten via Haiku. Hij ontmoet Smile, een meisje die zich altijd achter een masker verstopt. Dit doet ze omdat haar voortanden enorm groot zijn en ze hiervoor een beugel draagt. Smile plaatst ook video’s online waarin op ze zoek is naar manieren om schattig of, in het Japans, kawaii te zijn.  Doordat beiden hun eigen gevoelens op een bepaalde manier verbergen, ontstaat er een bijzondere klik. De zomer zal moeten uitwijzen of deze klik blijvend is, en of zij gevoelens voor elkaar krijgen die alles kunnen overwinnen!