Doorgaan naar artikel
Meerdaagse festivals afgelast tot 1 september
Tessa Peters
Tessa Peters
Redacteur
Profiel

Een paar dagen geleden heeft het kabinet besloten dat alle meerdaagse festivals tot 1 september niet door mogen gaan. Dit vanwege een te groot risico op een toename in coronabesmettingen. Eerder werd al bepaald dat festivals tot en met 13 augustus niet door mochten gaan. De verlenging van deze maatregel is een bittere pil voor festivals die in de tweede helft van augustus gepland stonden, waaronder Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Op 13 augustus zal het kabinet ook besluiten over de eendaagse festivals. De festivalsector vindt dit zelf te laat, zeker voor festivals die bijvoorbeeld op 14 augustus plaatsvinden. Verschillende festivalorganisatoren spannen daarom samen een kort geding aan. Daarmee willen ze voor 1 augustus al duidelijkheid krijgen.

Hoe het laatste restant van de festivalzomer zal verlopen, is nog koffiedik kijken. Festivals gepland voor september, zoals Paaspop, gaan vooralsnog door. Nu ook steeds meer jongeren hun vaccinatie kunnen halen, is het hopen dat de besmettingen laag blijven. We blijven duimen!