Doorgaan naar artikel
EA maakt FIFA 23 free-to-play en volgt concurrent
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Al jarenlang is er een strijd tussen Konami en EA als het gaat om voetbalgames. Het gaat hier natuurlijk over Pro Evolution Soccer en FIFA. Ze bewandelen elk hun eigen pad, maar het ziet er naar uit dat EA binnenkort dezelfde kant op gaat als Konami nu doet met eFootball, de nieuwe naam voor Pro Evolution Soccer 2022. Met deze nieuwe richting wordt FIFA 23 free-to-play en dat zou voor het eerst zijn binnen de franchise.

Dit nieuws is door Donk, een FIFA Insider die al regelmatig vroege correcte uitspraken heeft gedaan over de franchise, naar buiten gebracht. Middels een tweet laat hij weten dat FIFA 23 een gratis te spelen game zal worden, althans voor het grootste gedeelte. Wellicht zal dit voornamelijk gelden voor de online modi in de game en zul je voor de offline content wel wat moeten betalen. Dit zal wellicht dan wel goedkoper zijn dan de retailprijzen die we de afgelopen jaren gewend zijn. Daarbij werd ook vermeld dat FIFA 23 crossplay zal ondersteunen, iets wat ook volledig nieuw is in de serie. Hiermee kan iedere speler het tegen elkaar opnemen op verschillende platformen, zowel console als pc.

Dit alles moet nog verder worden uitgewerkt en vorm moeten krijgen en we krijgen eerst nog FIFA 22 voor onze kiezen later dit jaar. Wanneer er meer bekend wordt over de free-to-play-versie, kan je dat op NWTV lezen.