Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Pooper Scooper.

Sommige mensen vinden dit het smerigste en grootste nadeel aan het hebben van een hond als huisdier. Tijdens je uitlaatrondje is het de bedoeling dat je hond zijn behoefte bij voorkeur op een speciaal veldje doet, maar het kan ook zomaar gebeuren dat hij/zij bij de eerste de beste boom zijn nummer twee gaat neerleggen. Het baasje is daarbij genoodzaakt om de drol op te rapen, met een zakje uiteraard, en deze in een speciale afvalbak te deponeren. Nu kunnen we ons wel voorstellen dat dit niet ieders favoriete hobby is en dat je het ook niet erg fijn vindt om een verse drol met een klein zakje op te rapen. Hiervoor is de Pooper Scooper ontwikkeld, een handig hulpmiddel waardoor je de drol eenvoudig en schoon kunt oprapen zonder dat je deze met je handen van het gras moet plukken.

De Pooper Scooper ziet eruit als een futuristisch geweer met een compartiment aan de onderzijde waar een voorraad plastic zakjes aanwezig is. Je pakt een nieuw zakje en doet deze in de mond van de Pooper Scooper. Je loopt naar de drol, knijpt in de grijper en de bek van de Pooper Scooper gaat open om zo eenvoudig de drol op te scheppen. Hij zit dan al direct in het zakje en zo kan je hem eenvoudig en schoon vastpakken en weggooien.

De Pooper Scooper is middels Kickstarter gelanceerd en gaat als een trein. Voor maar $19,- ben je al in het bezit van een exemplaar inclusief 25 zakjes.